Va scrie Timisoara istorie?

Zi importanta pentru fotbalul romanesc. Steaua, FC Vaslui, FC Timisoara si Unirea Urziceni lupta pentru accederea in grupele Europa League, iar adversarii sunt pe masura, chiar peste masura, daca putem spune asa, in cazul lui Poli si Vaslui. Steaua pare a avea cele mai mari sanse, insa ceva imi spune ca lucrurile sunt mai complicate decat par. In ceea ce o priveste pe Unirea Urziceni, cred ca moralul lor va conta foarte mult. Sunt ferm convins ca Urziceniul care a evoluat sezonul trecut in grupele Champions League ar trece la pas de "calaul" cainilor, Hajduk. In schimb, echipa de azi pare o victima sigura. Victima pare si Vasluiul, care, din lipsa omogenizarii ar putea suferi in fata incomodei OSC Lille.
As insista putin pe meciul FC Timisoara - Manchester City, care reprezinta principala atractie a zilei. Fara indoiala, City se inscrie in galeria selecta a puternice care au jucat in Romania in ultimul deceniu, alaturi de Real, Bayern, Liverpool, Arsenal, Manchester Utd, Lyon, Chelsea. Asa cum stim cu totii, niciuna dintre aceste echipe nu a plecat invinsa din confruntarile cu romanii, fapt pentru care, diseara, Timisoara se va afla in fata unei confruntari, pe cat de dificile, pe atat de apasatoare. Este evident ca o victorie a banatenilor va reprezenta cel mai mare succes repurtat de o echipa romaneasca in competitiile europene in ultimii 20-25 de ani. Desi englezii nu sunt inca un club cu mari performante, echipa lui Mancini este una deosebit de puternica cu jucatori unul si unul. Misiunea noastra va fi grea spre imposibila, insa speram la un meci de calitate, cel putin.
Ca tot vorbeam de victorii de rasunet ale echipelor de club romanesti in Europa, iata un Top 10 realizat ad-hoc al celor mai de rasunet succese ale echipelor romanesti in ultimii ani:
1. Steaua - Valencia 2-0
2. AS Roma - CFR Cluj 1-2
3. Rapid - Feyenoord 1-0
4. Unirea - FC  Sevilla 1-0
5. Dinamo Kiev - Steaua 1-4
6. Dinamo - Everton 5-1
7. Rapid - HSV 2-0
8. G. Rangers - Unirea 1-4
9. Steaua - Galatasaray 1-0
10. Betis - Steaua 0-3
Daca mai aveti alte propuneri.....

sursa foto: topnews.in