S-a opus bara Balonului de Aur?

Diego Forlan a dovedit si in meciul de ieri ca este unul dintre cei mai buni jucatori care au evoluat la acest Campionat Mondial. Cu o evolutie excelenta impotriva nemtilor, Forlan a fost pe tot parcursul celor 90 de minute un real pericol. Multe ocazii, un gol superb plus o bara in secundele de prelungire au incheiat pentru sud-american un mondial de vis, in care a marcat 5 goluri cu care, cel putin pana la debutul meciului Spania-Olanda, este golgeterul competitiei. Stau acum si ma intreb, ce s-ar fi intamplat daca Forlan ar fi marcat din acea lovitura libera care a zguduit bara lui Butt. Ar fi fost un gol de 3-3, cu care uruguayanul ar fi urcat pe locul 1 in clasamentul marcatorilor. Cred ca daca acest scenariu s-ar fi indeplinit Forlan putea visa la Balonul de Aur. Poate credeti ca exagerez, insa atata timp cat Messi (in opinia mea este cel mai bun jucator din lume), care insa a fost o umbra la acest mondial (ca sa fiu bland cu argentinianul), a fost nominalizat la titlul de jucatorul competitiei, atunci de ce, Diego Forlan, nu ar spera la mai mult decat o simpla apreciere publica. Un raspuns la evolutia buna a lui Forlan, il asteptam in aceasta seara de la olandezii Sneijder si Robben, respectiv spaniolii Villa si Xavi.

Asadar, dupa o finala mica in care nemtii si-au adjudecat medaliile de bronz (si, zic eu, Thomas Muller s-a apropiat de titlul de Cel Mai Bun Tanar Jucator de la Mondiale), avem astazi in fata o FINALA MARE superba, care opune doua super echipe: SPANIA si OLANDA. Sincer sa fiu nu am nicio favorita, insa am un pronostic care nu prea e un pronostic in adevaratul sens al cuvantului: Spania vs. Olanda = Fotbal Spectacol.

Update!  
* SPANIA - OLANDA 1-0
* Forlan si Muller au cucerit, asa cum anticipam ieri, titlurile de CEL MAI BUN JUCATOR AL CUPEI MONDIALE, respectiv CEL MAI BUN TANAR JUCATOR AL CUPEI MONDIALE.