Iate cele 10 nominalizari pentru Balonul de Aur al CM 2010

Fifa a anuntat astazi in mod oficial cele 10 nominalizari pentru trofeul 2010 FIFA World Cup adidas Golden Ball. Balonul de aur se acorda pentru CEL MAI BUN JUCATOR AL CAMPIONATULUI MONDIAL. Nominalizarile au fost facute de un grup de experti printre care s-au numarat si Christian Karembeu sau Gérard Houllier. Dintre cei 10, reprezentantii acreditati ai media vor vota cine este cel mai bun dintre cei buni, precum si locurile 2 si 3. Castigatorii vor fi anuntati imediat dupa finala din 11 Iulie. Gata cu chestiunile tehnice pentru ca este timpul sa vedem lista cu cei 10 artisti:
Diego Forlan (URU, nr.10), Asamoah Gyan (GHA, 3), Andres Iniesta (ESP, 6), Lionel Messi (ARG, 10), Mesut Oezil (GER, 8), Arjen Robben (NED, 11), Bastian Schweinsteiger (GER, 7), Wesley Sneijder (NED, 10), David Villa (ESP, 7), Xavi (ESP, 8)

Iata si castigatorii din trecut:

1982 FIFA World Cup Spain: Paolo Rossi (Italy)
1986 FIFA World Cup Mexico: Diego Maradona (Argentina)

1990 FIFA World Cup Italy: Salvatore Schillaci (Italy)

1994 FIFA World Cup USA: Romario (Brazil)

1998 FIFA World Cup France: Ronaldo (Brazil

2002 FIFA World Cup Korea / Japan: Oliver Kahn (Germany)

2006 FIFA World Cup Germany: Zinedine Zidane (France)

Cat despre lupa din 2010 cred ca va fi o lupta in 3: Sneijder, Villa si Xavi, decisa de echipa care va castiga finala de duminica. Daca Olanda va invinge (si nu numai), nu vad niciun adversar pentru Sneijder. Oricum, cert este ca cei trei vor fi pe podium. MERITA!
Tot astazi au fost anuntati si cei 3 jucatori nominalizati pentru trofeul de Cel Mai Bun Tanar Jucator. Acestia sunt: Thomas Mueller (GER), Giovani Dos Santos (MEX) si Andre Ayew (GHA).