Primul examen a fost trecut; sesiunea continua

Stiu. Mai e mult pana departe, a fost doar primul meci, au intalnit o echipa mica, aia veneau din "B" , erau timorati, sunt doar o parte dintre declaratiile rasarite in presa dupa acest U Cluj - Steaua 1-2. Sunt absolut de acord cu aceasta atitudine realista, care este totodata si una constructiva. In ciuda acestui realism care predomina in jurul echipei (pe jiji nu-l bag la categoria "echipa") nu putem nega faptul ca avem de a face cu o noua Steaua, mai dezinvolta, mai pragmatica, mai tehnica si, nu in ultimul rand, mai "flamanda" ca niciodata dupa trofee, dupa aplauzele publicului, dupa maturitate.

Ieri, la Alba-Iulia, Steaua "tacutului" Piturca a avut de trecut un prim examen. Asemenea oricarui debut, emotiile au fost inerente iar in debutul meciului s-au transformat intr-o greseala comisa de Emeghara, acest etern accidentat dar deopotriva valoros fundas dreapta, care a faultat in careu. Era doar minutul 8 si "cainele inchiriat" Niculescu musca pentru a 11-a oara in cariera din Steaua si pentru prima oara din postura de jucator al Universitatii. 1-0 pentru Cluj si sarbatoarea incepea in Alba Iulia, Cluj si intr-un cartier din Bucuresti cu nume de domnitor. Steaua intra in corzi, insa aveau sa fie niste corzi efemere, deoarece din momentul in care Cl. Niculescu a scuturat plasa lui Tatarusanu si pana la fluierul de final al meciului sepcile rosii aveau sa dispara definitiv din joc, nemaiavand nicio oportunitate de a marca. Asta i-a permis Stelei sa revina in joc, mai intai prin cateva ocazii, putine si neclare ce-i adevarat, apoi si pe tabela, prin cele doua goluri marcate de Dorel Stoica si Bogdan Stancu.


U Cluj - Steaua 1-2 si elevii lui Piturca trec un prim examen al sezonului, indreptandu-si atentia acum spre U Craiova, in timp ce de cealalta parte, studentii clujeni au picat la redebutul pe prima scena. Cu toate acestea, am convingerea ca acestia dinn urma vor avea un cuvant greu de spus in meciurile viitoare, desi evolueaza, deocamdata, in exil la ALba-Iulia.
foto: fcsteaua.ro