CFR plateste in rate. Good Bye Gurita!


Liga noastra cea de toate zilele a pornit la drum si, asa cum ne-am obisnuit, o data cu ea au inceput si meciurile din spatele meciurilor. Am avut vineri trei meciuri: doua somnifere pe timp de canicula, Sportul vs Otelul 0-1 si Pandurii vs. Unirea U. 0-0, respectivul unul cat de cat acceptabil, este vorba despre derby-ul Rapid vs. FC Vaslui, incheiat cu victoria fara dubii a echipei lui Marius Sumudica, scor 2-0.

Dupa o zi de vineri linistita, a urmat o zi de sambata cu doua meciuri in antiteza: U Craiova vs CFR 0-0 la toate capitolele si FC Timisoara - Gloria Bistrita 2-2 si cu un scandal in toi.

Sa incepem cu cei care se autointituleaza Campioana Fotbalului Romanesc (CFR Cluj) care s-au deplasat la Turnu Severin, acolo unde, cum ziceau cei de la 3rei Sud-Est pe vremuri, "Amintirile ma (ii) chinuiesc". Si i-au chinuit asa de tare, astfel incat nu au fost in stare sa aiba nici macar o ocazie clara de gol pe tot parcursul celor 90 de minute. Ba mai mult, trebuie sa zica mersi ca nu au plecat infranti, de o echipa U Craiova cu un joc rapid pe contraatac, insa destul de confuz la finalizare. Sa fi fost acest 0-0 doar plata unei prime transe din acel Craiova-CFR 2-3 din finalul sezonului trecut, cand cfr-istii au inscris 3 goluri in mai putin de 45 de minute, avand si un om mai putin pe teren, sau pur si simplu asta este valoare echipei de macaronari a lui Mandorlini. Nu am nimic cu CFR, insa cred ca prima varianta este mai plauzibila, intrucat este mai degraba dificil sa nu ai nicio ocazie impotriva unei echipe a Craiovei care nu este nici pe departe o echipa gen "autobaza", precum echipele pregatite in trecut de Sorin Cartu. Si inca un amanunt. Pentru ca meciul de la Turnu Severin sa nu fie considerat unul mort si ingropat, mai trebuie sa semnalam si iesirea la rampa a celui inselat de nume, patronul Craiovei, care a strigat de 2-3 ori hotii, hotii, apoi s-a retras in barlog, asteptand meciul cu Steaua. Asadar, pana la plata transei cu numarul 2, CFR ramane Campioana F-ului Romanesc. Daca F-ul e de bine sau de rau vom afla in viitor, desi, avand in vedere ca traim in Romania, ramane doar sa comentam.

Nici nu s-a terminat bine "amicalul" de la Turnu Severin ca am si avut parte de primele retrageri din acest campionat "mizerabil"(C. Contra) ale acestui sezon, aparute dupa finalul intalnirii FC Timisoara -Gloria Bistrita 2-2. Intr-un fel este de aplaudat gestul lui Cosmin Contra, mai ales daca ar fi sa-l raportam la ceea ce a facut Ionel Bad Boy Ganea acum cativa ani. Contra, desi este maestru in atacurile la persoana, iar Edgar Davids ne poate fi martor la aceasta afirmatie, a preferat sa reactioneze cat se poate de calm dupa eliminare: "Gata, ma retrag din mizeria asta de campionat!"Iata ca aceasta "mizerie" in care s-a lansat, din care s-a lansat si care mai apoi l-a reprimit, este blamata de Contra. Rusinica Gurita! Cat despre meciul in sine nu putem spune decat ca am avut parte de goluri, penalty-uri, eliminari, goluri anulate, toate sub spectrul acuzelor la adresa arbitrajului lui Sebastian Coltescu, acest etern promitator fluieras, dar si etern gafeur. Despre cele doua echipe nimic nou: Timisoara, a fost, este si va ramane mereu o eterna pretendenta la titlu, la fel cum Gloria B. echipa lui tata Jean nu va iesi din umbra acelui renume de "echipa linistita" de la mijlocul clasamentului.

foto:violamania.gsp.ro