Se simte mirosul Ligii I

...si din pacate nu este un miros de bun augur, ci asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, avem toate premisele unui nou campionat "vechi", ca sa zic asa, cu scandaluri, acuze la adresa arbitrajului, promisiuni desarte, sperante iluzorii plus multe multe alte caracteristici a la Liga lui Mitica.
    Astfel, nici nu a debutat sezonul in Liga I ca au si inceput balacarelile intre asa-zisii "conducatori", fie ei presedinti, manageri sau fel si fel de alte papusi impaiate care atarna de cluburile primei divizii. Este destul sa privesti in presa primele reactii de dupa finalul supercupei Romaniei, care suna cam asa: <>(referindu-se la arbitraj), si vei realiza ca inca suntem departe, foarte departe de ceea ce altii au iar noi nici macar nu incercam sa dobandim: PROFESIONALISM. Daca Mihai Stoica are sau nu dreptate, prea putin conteaza, cert este ca cineva greseste, fura sau pur si simplu debiteaza prostii in toata aceasta situatie. Avand in fata toate aceste acuze la adresa arbitrajului, dar si la adresa CFR-ului, presa a si ajuns la concluzia logica, dar cam tampita, daca tinem cont de realitate: MM uraste CFR-ul, deci MM nu poate decat sa,....ati ghici,...iubeasca "U"-ul (Universitatea Cluj). La asa fotbal, asa presa inteligenta. Scorul CFR - Unirea Urziceni nici nu mai conteaza, nu-i asa?
    Alte semnale ca vom avea un campionat disputat (sau mai degraba discutat) vin de la Craiova, sau mai degraba de la Turnu Severin, acolo unde Craiova a sustinut un ultim meci de pregatire inaintea debutului de sezon, impotriva concitadinei Gaz Metan CFR Craiova, incheiat cu scorul de 4-3 pentru echipa lui Aurel Ticleanu. Jocul oltenilor lui Mititelu i-a facut pe acestia sa afirme, asa cum o fac de vreo cativa ani buni incoace, ca au planuri mari pentru urmatorul sezon, ca sunt pe urmele celebrului tiki-taka spaniol, ca nu stiu cum si ce. Ceea ce uita oltenii este faptul ca in urma cu un an aveau aceleasi idealuri: Cupe Europene, Cupa Romaniei sau cel putin o clasare in primele 5. Si cu ce s-au ales? Cu nimic, sau mai degraba cu o evolutie rusinoasa care i-a plasat in lupta pentru evitarea retrogradarii dusa pana in ultima clipa. Rectific: e putin spus cu nimic, deoarece a fost acel meci de cascadorii rasului contra CFR-ului, care cu siguranta ca a adus multa "experienta" in randurile juvetilor.
  In alte meciuri pre-competitionale jucate in acest weekend, U Cluj, o alta echipa super-mediatizata, date fiind legaturile bolnavicioase cu Dinamo, a fost invinsa la Alba Iulia (ei jucand la AB meciurile considerate pe teren propriu) 0-2, de frumoasa echipa condusa si in acest sezon de Cristi Pustai, Gaz Metan Medias.    Adversara Mediasului din prima etapa a jucat si ea un meci de prezentare al lotului, impotriva noii echipe a batranelului si mult prea dolofanului Mario Jardel, Cerno More Varna, incheiat la egalitate 2-2.