Care au fost deceptiile sezonului?

Pe langa premiante, recent incheiatul sezon european a propus si o serie de echipe care au avut evolutii si rezultate dezamagitoare, mult sub pretentiile anuntate la debutul sezonului. Lista este una extrem de selecta:
1. Real Madrid. Odata cu sutele de miloane de euro investite in transferuri, ‘galacticii’ nu concepeau sa rateze titlul in Primera sau trofeul UCL. Rezultatele au fost insa sub asteptari: eliminare prematura din Liga Campionilor de Lyon, respectiv pusi la respect in Spania, tur-retur, de catre FCB.
2. Liverpool. Nici de aceasta data nu au impresionat in Premier League, iar in UCL, competitie in care erau specialisti, au fost eliminati inca din grupe, semifinala prinsa in EL fiind doar o amara durere. Singura posibila scuza a cormoranilor este lunga absenta a lui F. Torres, omul care reprezinta la ora actuala 50% din echipa, restul fiind impartit de Gerrard si alti 2-3 jucatori.
3. Juventus. Surclasati in grupele UCL, jucatorii Batranei Doamne au fost ciuca batailor si in Serie A, acolo unde au terminat sezonul pe un rusinos loc 7.
4. Hertha Berlin. Exista si campionate in care fotbalul se joaca exclusiv pe teren, iar Bundesliga este unul dintre ele. Drept urmare, o echipa care in sezonul trecut se lupta pentru titlu a ajuns sa retrogradeze, si nu oricum, ci de pe ultimul loc. Aceasta situatie ne aduce aminte de un caz similar intamplat in Franta, acolo unde in urma cu ceva timp, FC Nantes parcurgea un drum halucinant: campioana-echipa retrogradata(next season)
5. FC Porto. Dupa multe sezoane consecutive in care au fost abonati la grupele UCL, Porto a avut un sezon sub asteptari in competitia interna, iar in sezonul 2010-2011 ii vom vedea la lucru in EL.
Probabil ca la fel de bine putem considera drept deceptii echipe precum: AC Milan, Galatasaray, PSV, iar lista poate continua.