V-ar plăcea fotbalul fără inculpații din Dosarul Transferurilor ?

O vorbă românească de pahar și de jale spune așa: ”Rău cu rău, dar mai rău fără rău”, sau un fel de ”Lasă, mă, să mănâncă și gura hoțului ceva”. Aceste sintagme le folosesc unii în acest zile pentru a descrie situația celor opt persoane condamnate în Dosarul Transferurilor din fotbalul românesc. Prin asta, acești ”unii” îi cam periază pe acești pușcăriabili, semnalând printre rânduri că fotbalul fără ei ar fi pustiu. Într-adevăr, fotbalul fără șleahta asta de opt ”personalități” dubioase ar duce lipsă de o oarecare audiență. întrucât nu găsești zi de zi flegme live, pumni în gură sau jigniri la ore de vârf, însă ce ne facem cu dreptatea, o tăiem ca pe o frunză verde la câini ?

Oricum, până la judecarea recursului celor opt inculpați va mai curge multă apă minerală pe gâtul lui Reghe, astfel că noi nu putem decât să ne imaginăm și, de ce nu, să visăm cum ar arăta fotbalul românesc fără acești oameni în peisajul lui.

Să începem cu CEL MAI MARE și TARE manager, președinte, ziarist, ospătar, antrenor, suporter, analist, tractorist, manelist, tinichigiu, critic literar și artistic, orator și multe altele, Mihai Stoica. Chiar dacă nu are cea mai ”groasă” pedeapsă, Meme merită pus în frunte prin prisma acelui 24 pe care îl evocă, zice el, și în somn. Ei bine, cum ar fi fotbalul românesc fără astronomicul personaj. În primul rând trebuie să ne imaginăm cum va arătat banca Stelei fără acesta. Vă imaginați cum s-ar manifesta bucuria, acolo, fără Stoica ? Chiar poate Reghe să sară în brațele altcuiva decât în cele ale lui Meme ? Am putea vorbi de ”brațele” lui Mache, însă, nu mergem așa departe cu ironia. Totodată, Meme va lipsi mult și televiziunii la care ”face pe analistul”. Oare cine ne va mai spune ce slab e fotbalul german sau ce modești sunt fundașii din Premier League ? Cine ?
Una peste alta, cu riscul de a uimi opinia tuturor, cred că cei care îi vor duce dorul cel mai mult lui Mihai Stoica vor fi cei de la site-urile de sport. Păi, fraților, din 10 postări pe facebook ale ăstuia, băieții de la site-uri scoteau 70% din conținutul editorial. Era destul ca Meme să pună trei ghilimele și site-uri postau deja ”Managerul a înnebunit”, ”Orgasm pe banca Stelei”, ”Nebunie la Steaua”. Cu siguranță că managerul va avea net și la răcoare, însă postările lui vor fi preluate mai degrabă de Dilema Veche, nu de publicațiile sportive.

Trecem acum, tot într-o ordine nesimțită, la cel mai cocalar posesor de butelii din istoria Miami-ului, Cristi Borcea. Actualul președinte-executiv de onoare al clubului cu cele mai intense visuri din fotbalul românesc, Dinamo, ar lăsa o gaură imensă în lumea show-biz-ului românesc. În primul rând, trebuie să spunem că, spre deosebire de Meme, Borcea nu știe să scrie, astfel că, deși își va băga (ce urât sună!!) wireless la mititica, acesta nu va scoate capul în lumea internauților. Odată cu posibila închidere a dinamovistului, toate glumele care începe cu ”Lăsați-ne să ne ...” își vor pierde farmecul.

Rămânem tot în aria de interes alb-roși și sărim la beregate fraților Becali. Înainte de a intra în pâinem trebuie să spunem că Manolo Terzian bea și petrece de 14 ore și 45 de minute, de la aflarea veștii că ”dușul” său are șanse mari de a petrece 8 ani printre cei ”aplecați”. Așadar, verii candidatului sunt pe punctul de a ajunge să impresarieze ”sculele” dintre gratii. Ce frumos sună, bacovian așa, să vedem în presă, după condamnare, titluri de genul: ”De la Inter Milano la Dinamo, frații Becalii duc jucători la Inter Jilava la Deportivo Gherla”.

Ajungem și la ultimul condamnat cu executare, George Copos. Când vine vorba despre acest insipid personaj, nu putem decât să ne gândim la amărâții din Giulești și să ne întrebăm: Cum îi va fi mai bine Rapidului, cu George IN sau cu George OUT ?

În ceea ce-i privește pe Nețoiu, tata Jean și Baciul Gică, aceștia se pare că au scăpat, deși ar merita să aibă ”șansa” de a presta o muncă ușoară în folosul comunității pentru greșelile comise.