CFR - Oțelul 2-0... sau dovada că există ”oameni de onoare” în fotbal!

Imediat după ce și-a terminat reprezentația reciprocităților din Liga 1, Jean Pădureanu a exclamat cu o durere infinită în inimă: „Nu se mai fac blaturi pentru că oamenii nu mai au onoare“. Ei bine, azi, la ani buni de la acea declarație mai mult decât penală a domnului de la Bistrița, ”oamenii de onoare” încep să reapară încet încet în prim-plan.

Observ în jur zeci de ironii la adresa partidei de la Cluj, dintre CFR și Oțelul Galați, în care, pe bună dreptate, partida este catalogată drept un ”all you can eat” pentru elevii lui Jorge Costa. Oricât de mult ar vrea unii să contracareze această afirmație, ei nu au absolut niciun argument să o facă. Este ca și cum ai spune despre cuplul Sandu-Dragomir că reprezintă salvarea fotbalului românesc. Revenind la tata Jean, probabil că acesta este mândru de ceea ce reușesc ardelenii săi preferați în ultimele sezoane, întrucât ”tur-returul” celor trei puncte puse în joc dintre Cluj și Galați datează din sezonul 2010-2011.
În prima instanță, Dunărea a cerut un ”spărgător de gheață” pentru titlul (CFR - Oțelul 0-1), iar apoi au urmat două uriașe ”guri de oxigen” pentru peștii din râul Someș(Oțelul - CFR 0-4 și CFR - Oțelul 2-0).

Cei încă entuziasmați de victoria ”meritată” și ”naturală” a CFR-ului vor cere dovezi că partida de aseară a fost un ”one way road”. O dovadă mai clară decât cea prezentată azi în GSP nu există:

9-1 a fost raportul ocaziilor de gol în favoarea clujenilor 7 şuturi au tras pe poartă gălăţenii în cele două meciuri cu Manchester United din grupele Ligii Campionilor. Partida de aseară a fost prima în acest sezon în care nu au reuşit nici măcar un şut”

Același paralelism s-a făcut și la finele sezonului trecut, între meciurile CFR - FC Vaslui 1-0 și CFR - Oțelul 0-1, două partide în care clujenii au străbătut drumul de la ”zmei” la ”mielușei” în decurs de câteva zile.

Domnului Mureșan de la Cluj îi este greață de speculațiile apărute în presă, după meciul de ieri și când spun presă mă refer la 99% din ea. Dacă domniei sale îi este greață, atunci ce ar mai trebui să spună cei care urmăresc săptămânal meciuri de fotbal din Europa și Cupele Europene, iar apoi dau de un meci precum CFR - Oțelul ? Ar trebui să sune la 112?

Una peste alta, ceea ce se întâmplă cu CFR Cluj nu ar trebui să mire pe nimeni. Să nu uităm că același Iuliu Mureșan, întrebat de războiul Mitică vs. fanii fotbalului, a declarat că ”adevărul este la mijloc”. Așadar, dacă atunci când un individ precum Dragomir bagă în rahat un sport, tu vii și spui că acesta are 50% dreptate, de ce ne mai mirăm că „oamenii de onoare” continuă să fie de onoare și în 2012!

PS: După ani buni, Mitică a recunoscut celebrul blat din martie 2003, Ceahlăul - Dinamo 1-2! Oare când va recunoaște multitudinea de blaturi CFR - Oțelul ? Înainte sau după Apocalipsă ?