Toți oamenii Porumboiului!

De departe cel mai mare agricultor al Republicii Vaslui, Adrian Porumboiu a devenit în ultimii ani un personaj de marcă al fotbalului mlăștinos din România. Mediatizarea lui s-a datorat atât banilor pe care acesta i-a băgat în fenomen, cât și a scandalurilor în care fostul mare arbitru a fost implicat, cu sau sau fără vina lui.

Una peste alta, Porumboiu pare la prima vedere un tip sobru, corect, cu capul pe umeri, care nu este predispus greșelilor. Cu toate acestea, scandalurile din ultimii ani de genul ”patronul Vasluiului contra X sau Y” se ridică cel puțin la nivelul scandalurilor ”Jiji vs X” sau ”Mitică vs Y”. Înainte de a trage concluzia asupra patronului de la Vaslui, haideți să vedem o parte dintre ”războaiele” duse de acesta pe plaiuri mioritice!

1. Dorinel Munteanu
Scandalul dintre Porumboiu și actualul antrenor al Oțelului este deja cunoscut în cele mai mici detalii. După grave acuze de blat într-un meci Vaslui - Steaua, patronul moldovenilor l-a acuzat pe Dorinel, în dese rânduri , și de încercarea de blătuire a altor partide din campionat. Cazul meciului cu UTA este celebru.

2. Silviu Bălace, Dănuț Sabou și Sorin Frunză
Au fost catalogați drept ”blătuitori” de către Porumboiu. Despre Bălace, patronul a declarat după un meci cu Steaua: ”Nu am jucat nimic. Dacă eram atenţi la golul lor, sigur altul era jocul, dar şi scorul final. Bălace a căzut în careu ca o babă ştirbă, chioară şi opărită. Îşi flutura pletele în vânt de parcă e mare vedetă”.

3. Lopez Caro
Adus cu surle și trâmbițe la Vaslui, spaniolul a fost izgonit pe ușa din dos de Porumboiu.

4. Mihai Stoica
Patronul echipei FC Vaslui s-a supărat şi pe Mihai Stoica, cel care a stat doar patru zile în funcţia de manager general la FC Vaslui: ”Meme Stoica a spus că nu sunt condiţii la Vaslui. Vă spun eu că sunt printre cele mai bune din România” , declara Porumbiu după războiul rece cu Meme.

5. Costly și Kuciak
Alți doi jucători care s-au simțit ca peștele pe uscat la Vaslui, au plecat cu scandal de la Vaslui. Ei au și fost trimiși să joace în ligile inferioare: ”Costly, Kuciak sunt jucatorii Vasluiului. Ei au ales sa joace in Liga a IV-a, la echipa a doua a clubului, e dorinta lor si le-o vom respecta. Nu pot sa inteleg acest lucru. Daca Costly părea un tip rebel de la bun început, sunt dezamăgit total de Kuciak, nu mă așteptam”, spunea Porumboiu înainte ca cei doi să fie declarați jucători liberi de Uefa.

6. Constantin Zotta
Înaintea ultimului meci din 2011, s-a declanșat un adevărat tsunami pe axa Vaslui - București și retur. Porumboiu a zis de Zotta că e ”blatangiu”, acesta s-a apărat, negând orice tentativă de blat. În cele din urmă nu s-a întâmplat nimic, în afara unui succes semi-dubios al Rapidului în Moldova. Spun dubios luând în calcul ”traiectoria profesională” a domnului Pavlovic: eliminat în meciul direct și transferat ulterior la Rapid!

7. Răzvan Lucescu
Valul acuzațiilor nu putea să-l neglijeze pe Lucele cel mic. S-a băgat și el în gura Porumboiului, însă nu cu așa aplomb precum nea Constantin.

8. Viorel Hizo
Din punct de vedere cronologic, acesta este ultimul pe lista inamicilor patronului de la FC Vaslui. Se pare că despărțirea s-a realizat din cauza ”injuriilor aduse la adresa patronatului”. Mai multe detalii.. în curând!

Șirul exemplelor ar putea continua la nesfârșit, întrucât domnul Porumboiu s-a mai ”mușcat” și cu alte viețuitoare ale fotbalului autohton. Acum ne punem întrebarea logică: Cine este ”nebunul” în toată această epopee a scandalurilor ? ”Gloata” sau patronul mult iubit din Vaslui ? Rămâne la latitudinea publicului să decidă, însă e clar că la Vaslui se petrec lucruri ”trăznite”

foto