Steaua, extrem de aproape de trofeul Europa League!

Ne apropiem cu pași mari către evenimentul sportiv al anului, găzduit de România, Finala Europa League de pe Național Arena. Până pe 9 mai au rămas mai puțin de 100 de zile, iar pronosticurile sunt la ordinea zilei. Mulți spun că cele două echipe din Manchester, United și City sunt cele mai aproape de marele trofeu, alții că FC Porto își va păstra medaliile de anul trecut, iar alții că liderul neîncoronat al campionatului non madrileano-catalan din Spania, Valencia va defila.

Din păcate pentru realitate, nimeni nu observă un lucru mai mult decât evident: NU echipele din Anglia, nici cele din Peninsula Iberică și nicio altă echipă din Europa nu este mai apropiată de trofeul Europa League așa cum este Steaua Bucuresști!

Aproximativ 14,9 km, parcurși în circa 25 de minute, despart clubul din Ghencea de stadionul Național, acolo unde se va desfășura marea finală. Mai mult ca sigur, steliștii nu vor prinde finala (și sigur nici măcar ”pătrimile”) însă ei sunt, la propriu vorbind, echipa cea mai apropiată de trofeul Europa League.

Lăsând gluma la o parte, Steaua nu are absolut nicio șansă în Europa League. Când spun asta nu mă refer o eventuală finală (nu sunt atât de ridicol), ci le ceea ce urmează în viitorul apropiat, dubla cu Twente. Nu ai cum să emiți pretenții la a elimina o echipă de top din Olanda, atunci când tu nu ai forța să scoți măcar o remiză cu Concordia Chiajna. Da, a fost un amical, însă ceea ce vedem în jocul Stelei este doar chin, slăbiciune și dezordine.

Toate acestea sunt cauzate de un lucru cât se poate de simplu: lipsa de valoare. N-ai cum să emiți pretenții la un parcurs european onorabil atunci când te bazezi pe jucători precum Dănănae, Mihai Costea sau Iliev. În campionat poți învinge pe Voința, pe Brașov sau chiar pe Dinamo, însă asta nu înseamnă absolut nimic. Vedem și noi cine e Dinamo, o echipă bătută de orice anonim.

În ceea ce o privește pe Steaua, concluzia e simplă: băieți, lăsați Europa League și pregătiți-vă de campionat, acolo unde aveți o șansă!