Gigi și Traian, doi dictatori, aceeași politică!

Nu există două domenii în România care să aibă atâtea lucruri în comun precum fotbalul și politica. Este arhicunoscută acea vorbă, mult mediatizată și intrată deja în limbajul de lemn, conform căreia ”Românul se pricepe la fotbal și la politică.” Nu e deloc dificil să critici, să înjuri, să dai indicații, să lovești (mai mult sau mai puțin fizic).

Cea mai concludentă asemănare dintre fotbal și politică o putem considera cea dintre clubul Steaua și Puterea politică din România, sau, să fim realiști, dintre Gigi Becali și Traian Băsescu. Unul e în fotbal, altul (deși n-ar trebui) în politică, însă ambii comit mereu aceleași fapte, mai mult sau mai puțin ortodoxe.

N-o să vă vină să credeți, însă, prin prisma acținunilor lor, cele două personaje pot foarte ușor să se confunde. Haideți să vedem din ce puncte de vedere:

Top 10 asemănări în Gigi Becali și Traian Băsescu!

1. Deși n-o recunosc, atât Becali, cât și Băsescu sunt doi dictatori puri. Nimic nu mișcă în aria lor de acoperire malefică, iar dacă se întâmplă contrariul, se taie în carne vie!

2. Becali are în spate o ceată de slugi, precum Argăseală, Sponte & tot staff-ul clubului, iar Băse ripostează cu Boc, Udrea & toată coaliția de guvernământ.

3. Becali a băgat Steaua în groapă, în ultimii 6 ani, iar Băsescu a împins România într-o criză economică fără ieșire.

4. Atât Gigi, cât și Traian, dispun de doi ”cățeluși credincioși”. Gigi iese în scenă cu ”cafetiera” Luțu, în timp ce boss-ul de la Cotroceni contraatacă cu ”papagalul” Boc!

5. Becali iubește marea turmă de miorițe, iar Băse doar marea!

6. Ambii înjură jurnaliștii ca la ușa cortului: Băsescu le numește ”minoritare împuțite” iar Becali le-o dă ”pe partea financiară”

7. Cei doi lideri au avut perioade de ”suspendare” de la cârma ”cluburilor” lor. Băse a fost suspendat de Parlament, iar Becali arestat de DNA.

8. Ambii iubesc distracția, dansul, voia bună și....un păhărel!

9. Atât Becali, cât și Băsescu, preferă mandatele multiple ale tehnicienilor. Becali l-a avut la echipă pe Lăcătuș de 3 ori, Băse pe Boc la Guvern de vreo 4-5 ori!

10. Fiind lideri de temut, ambii stau la Palat! Becali în Aleea Alexandru, Băsescu la Cotroceni!


foto