Vaslui - Lazio 0-0 ! Am văzut cine merita să fie campioana României!

Probabil că FC Vaslui nu va ajunge în primăvara europeană din Europa League, însă performanțele lor din acest sezon european ne-au dat răspunsul pe care mulți dintre noi îl știam deja: ei sunt adevărații campioni ai României.

După egalul lor de la Roma, mulți spuneau că a fost un rezultat norocos. După victoria cu Sporting toată presa din România a pus succesul pe seama rezervelor deplasate de portughezi la Piatra Neamț. Ei bine, după meciul de aseară cu Lazio nu cred că mai există cârcotași. În ciuda faptului că italienii au fost de departe echipa mai bună, mai tehnică și mai experimentată, Vasluiul s-a ținut tare. Fără cel mai bun jucător străin din România pe teren, echipa lui Hizo a rezistat în fața uneia dintre cele mai bune echipe din Serie A și, cu puțin noroc, ar fi putut rezolva calificarea încă de aseară.

Apropo de calificare, îndrăznesc să spun că aceasta nu va veni nici după meciul de la Zurich. Da, Vaslui e peste Lazio în meciurile directe, însă la Zurich este imposibil să se impună. Spun asta după ce i-am văzut pe elvețieni în meciurile europene din acest sezon de pe teren propriu cu Bayern, Sporting și Lazio. Cu nemții au pierdut 0-1 după un joc bun, cu Sporting 0-2 după ce au trimis mingea în bară de 3 ori, iar cu Lazio au făcut 1-1.

Oricum, chiar dacă nu se califică, vasluienii au demonstrat că ratarea titlului în sezonul trecut a fost un ”accident”, mai mult sau mai puțin forțat de oamenii în negru. Spre deosebire de alții, elevii lui Hizo au jucat fotbal. Am văzut un Wesley impecabil în primele 2 partide, un Sânmărtean genial, un Adailton mai inteligent ca oricine și un Cerniauskas mai sigur pe el decât orice portar din România.

foto