Steaua nu va vedea optimile, nici măcar ”pătrimile”!

Observ în majoritatea părerilor de după tragerea la sorți de azi, a 16-milor Europa League, o cantitate enormă de optimism. Unu, mai plecat el de acasă (ca să nu zic ”dus cu pluta”), vedea deja nu numai optimile, ci și pătrimile, doimile și câte și mai câte.
Lăsându-l la o parte pe individ, haideți să analizăm în mod realist situația. Avem așadar o 16-ime Steaua vs. Twente. Putea fi mult mai rău, United, City, Valencia sau PSV, dar și mai bine, Standard, Brugge sau Anderlecht.
Ei bine, oricât am încerca să o analizăm, Twente este o echipă mult mai bună decât orice echipă din Liga 1, implict decât Steaua.
* Să fim realiști: fotbalul olandez este cu 10 clase peste cel românesc, așa cum și Eredivisie este cu 10 clase peste Liga 1.
* Oricât de optimistă ar fi, Steaua are probleme uriașe în joc: n-are viteză, n-are playmaker și nu are încă un om STABIL de gol.
* În schimb, Twente are toate aceste atribute: are viteză, are oameni la mijlocul terenului și are oameni de gol unul și unul.
* Twente are și constanță, atât în campionat (unde are numai un eșec în 16 etape) dar și în Europa (a câștigat la pas o grupă cu Fulham, Wisla și Odense)
* Steaua este deocamdată în căutări.

Până la ora meciului mai este ceva timp, astfel că nu putem decât să sperăm că transferurile o pot duce pe Steaua la un nivel apropiat de cel al olandezilor.

Deocamdată, șansele de calificare: Steaua - Twente, 40% - 60%

foto