Microbismele etapei a 18-a! Step by step către titlu!

Prima etapă a returului, începută mai devreme decât normalul mioritic, ne-a demonstrat încă odată că lupta pentru titlu este mai acerbă și mai mizerbilă ca niciodată. Cei care au dat startul au fost echipa arbitrilor, CFR Cluj, care s-a impus la Ploiești, împotriva Astrei, cu un subțirel 1-0. Meciul a fost presărat cu 2 greșeli de arbitraj impecabile: un penalty refuzat Astrei și o eliminare în tabăra clujenilor. Imediat după ”clasa” lui Hațegan, a urmat opera lui Alexandru Tudor, supranumit pentru renumele de ”Carrot Tudor”. Acest morcovar de arbitru, a arătat lumii întregi cum se rezolvă un meci în favoarea unei echipe din capitală, ajutând Dinamo să se impună împotriva unei echipe vai-mama-ei, FCM Tg Mureș.

Iată ultima listă a meciurilor din 2011:

Gaz Metan vs. FC Brașov 1-1
Niciodată nu a învins Mediașul în disputa cu elevii lui Șumudică, iar tradiția avea să se respecte și în meciul de vineri. O remiză care nu convine nimănui, mai ales elevilor lui Cristi Pustai, care iernează jos, foarte jos.

Sportul vs. Chiajna 2-2
A fost un meci mult peste media locurilor pe care le ocupă cele două combatante, cu goluri, eliminări, ratări și răsturnări spectaculoase de scor. În minutul 91, scorul era încă 1-1, iată un element care spune multe despre frumusețea meciului.

Astra vs. CFR Cluj 0-1
A fost un meci specialitatea casei pentru clujeni, care s-au impus din nou pe fondul unor grave greșeli de arbitraj comise de Ovidiu Hațegan. Nu-i bai, vine iarna și se uită....dar nu se iartă!

FCM Tg Mureș vs. Dinamo 0-1
Dacă CFR se lăfăie în arbitraje duioase, Dinamo își ia și ea măsuri de securizare a posturii de lider. Agentul lor s-a numit Alexandru Tudor.

Pandurii vs. Ceahlăul PN 1-1
Ca de obicei, la Târgu Jiu am asistat la un spectacol deosebit. Din nefericire, elevii lui Grigoraș au fost mult prea romantici, și au remizat.

U Cluj vs. CS Mioveni 2-2
Prin demisia și reîntoarcerea lui Ionuț Badea s-a realizat un șoc.. pentru Mioveni. Oricum, eu continui să cred că Badea e antenorul ideal pentru U.

Oțelul vs. Petrolul 1-0
Încet încet, fără să anunțe pe nimeni, campioana își spune cuvântul. Să sperăm că și-l va spune pe bune!

Steaua vs. Voința Sibiu 1-0
Scorul corect, după ceea ce au jucat cele două echipe, ar fi trebuit să fie 1-1, 1-2. Numai inocența și lipsa de experiență a sibienilor i-a salvat pe steliștii europeni.

FC Vaslui vs. Rapid 2-3
Mult tam-tam pentru... un arbitraj de nota 0! Istvan Kovacs a intrat și el în etapa arbitrajelor penibile. La el nu cred că a fost neparat hoție, cât a fost prostie.

Iată clasamentul final al anului 2011! Urmează mai multă mocirlă în 2011!