Microbismele etapei a 17-a! Podium trist la final de tur!

S-a mai încheiat încă un tur de campionat dintr-o întrecere mai mult decât modestă: Liga 1. Dacă ne uităm la podiumul (semi)final, observăm trei echipe urâte: Dinamo - CFR - Rapid.
”Câinii reprezintă un lider mai mult decât nemeritat, dar norocos cu victoriile stil ”capră” din partidele cu echipele mici, ”feroviarii” au fost o echipă care a datorat poziția cam 50% arbitrajelor ultra-PRO, iar Rapidul fricosului Răzvan nu prea are ce căuta acolo, iar din retur îi vom vedea probabil în afara top 3-ului.
Din păcate, echipele frumoase, Pandurii sau U Cluj sunt mult mai jos decât meritau din punct de vedere al jocului.
Dezamăgirile turului pot fi numite Steaua, cu un joc predominat mediocru, Gaz Metan, obosită de parcursul european și FCM Tg. Mureș, care are un lot mult mai valoros decât locul 15 pe care îl ocupă.

Să vedem ce am avut în ultima etapă:

FCM Tg. Mureș vs. FC Brașov 0-0
O remiză de sărbători care nu prea ajută pe nimeni, deși Șumudică și ai lui stau liniștiți, deocamdată, deasupra liniei roșii.

U Cluj vs. FC Vaslui 0-1
Dacă există un patron bătut în cap în aceastî etapă (în afară de Gigi care e bătut din naștere) acela este Florian Walter de la U Cluj. Nu se poate să-l dai afară pe Ionuț Badea, un antrenor care ți-a construit o echipă care practică, alături de Pandurii, cel mai frumos fotbal din Liga1.

Steaua vs. CFR Cluj 1-1
În multe meciuri din acest tur de campionat, steliștii au fost considerați pe bună dreptate, ca fiind o echipă ”moartă”. Ei bine, de această dată, ”jenanții” au fost cei de la CFR, care au practicat un joc zgârcit, mult sub ceea ce a jucat Chiajna contra Stelei acum 3-4 etape.

Sportul vs. Petrolul 1-1
După acest meci am constat un lucru: Petrolul nu are 4-5 fani imbecili, ci are 400-500.

CS Mioveni vs. Voința Sibiu 1-2
S-au întâlnit o echipă de Liga 2 cu o echipă aproape de Liga 2. Din fericire, cei de B au rămas acolo.

Oțelul vs. Rapid 2-0
Un lucru este clar: Rapidul, cu Răzvan pe bancă, nu are absolut nicio șansă la titlu.

Astra vs. Dinamo 0-0
Visul frumos al ”câinilor” se apropie de final. Nici cu ploieștenii n-au mișcat prea mult, noroc cu absențele (ne)motivate ale gazdelor.

Gaz Metan vs. Ceahlăul PN. 3-1
Meciul de la Mediaș ne-a demonstrat două lucruri: 1. Gaz Metan este o echipă mult mai bună decât locul ocupat în clasamentul Ligii 1 (11) și 2. Dan Roman nu este numai un jucător slab, ci și unul ”fragil” mintal

Pandurii vs. Chiajna 5-2
Dacă nu exista Petre Griogoraș, Liga 1 era mult mai săracă!