Steaua, echipa care ucide fotbaliști!

Chiar dacă ori de câte ori își încorda corzile vocale comitea un atac ”criminal” la adresa limbii române, Claudiu Răducanu a fost unul dintre puținii jucători care, în ultimul deceniu, n-a fost ”ucis” de transferul la Steaua. A venit de la o echipă neînsemnată în fotbalul românesc, Extensiv Craiova și nu a dezamăgit, ba dimpotrivă, a fost ani la rândul atacantul numărul unu din lotul Stelei. Puțini atacanți români se mândresc cu goluri împotriva lui Liverpool, așa cum se mândrește acest controversat jucător.

Din categoria celor care au progresat odată cu transferul în curtea Stelei, nu fac parte prea mulți jucători. Poate doar Nicolae Dică, Dorin Goian, Victoraș Iacob și Andrei Cristea (pentru o scurtă perioadă) să se poate mândri cu o lansare a carierei în Ghencea.

În schimb, dacă ne uităm la cealaltă parte a baricadei, observăm cohorte de jucători care au fost îngropați de Steaua București.
Mulți se miră în aceste zile de prestația catastrofală pe care o au frații Costea la Steaua, însă pentru cei care au un minim de cunoștințe în domeniul fotbalului românesc, lucrurile nu stau chiar așa.

Haideți să vedem câțiva jucători care, odată ajunși la Steaua, au devenit ”măscăricii” celui mai galonat club din România:

1. Artiom Karamyan
Jucător de bază ani buni la Rapid și Poli Timișoara, Artiom a ajuns în 2010 la Steaua ca o uriașă speranță. Din păcate pentru el, l-a prins pe Mihai Stoichiță antrenor și nu s-a acomodat, fiind aruncat pe ușa din dos.

2. Gigel Coman
Un jucător care rupea norii la FC Național, a ajuns în 2005 la Poli Timișoara, acolo unde a continuat evoluțiile pozitive. În 2006 l-a luat Steaua, club la care a dezamăgit crunt și cariera lui s-a cam încheiat.

3. Mihăiță Pleșan
A fost privit ca o mare speranță a fostbalul românesc pe vremea când ”iubea” Universitatea Craiova. Apoi a devenit un trădător ordinar, semnând pentru Dinamo. În afară de intrarea criminală la Arteta, într-un meci cu Everton (0-1) Pleșan n-a făcut mare lucru pentru ”câini”. În schimb, odată ajuns la Timișoara în 2005, jucătorul s-a mai revigorat, iar în 2007 l-a luat Steaua. Cum era și normal, Steaua l-a ”ucis”, iar acum joacă la Volga Novgorod (Rusia)ș

4. Janos Szekely
A fost un jucător mult peste media campionatului intern, însă doar când evolua la Oțelul Galați. Venit la Steaua, Szekely s-a topit precum un fulg de nea la 30 de grade.

5. Marius Croitoru
Un om de bază la FC Vaslui, Croitoru a venit la Steaua cu gândul de a se impune la mijlocul terenului. Din păcate, s-a impus doar pe banca de rezerve.

6. Valentin Bădoi
Era unul dintre cei mai constanți jucători ai Ligii 1 (Divizia A) atunci când juca meci de meci la Rapid. Mulți au considerat că Steaua a dat lovitura atunci când l-a transferat, însă n-avea să fie așa, Bădoi ”murind” după acest transfer. A mai avut o tentativă la Poli Timișoara, însă foarte timid.

Pe lista jucătorilor care odată veniți la Steaua s-au stins mai putem include și alte nume, precum: Adrian Neaga, Ovidiu Petre, Andrei Ionescu, Marius Onofraș, Marius Bilașco, Iulian Apostol, Laurențiu Marinescu, Ricardo, dar și jucătorii de azi Stefan Nikolici, George Galamaz, Alex Bourceanu, Tibi Bălan sau Andrei Prepeliță.

Întrebare care se pune e una cât se poate de simplă: Cine este de vină pentru această situație ? Doar jucătorii sau ”analfabetul managerial” din fruntea clubului ?

foto