Gata cu smiorcăiala, Belgia e la ani lumină de România!

Peste tot pe unde priveai după meciul pierdut (mai clar ca lumina zilei) de naționala României în Belgia, vedeai numai și numai regrete. Dar dacă Raț o dădea în poartă în minutul 89; dacă îl aveam pe Mutu, Chivu, Săpunaru & compania de vedete de pluș; dacă ...
Dacă și cu parcă se plimbau pe o barcă și Belgia ne-a bătut pentru că ei au cu ce, atât în teren cât și pe bancă, iar noi n-avem cu cine nicăieri.

Păi haideți să vedem cine ne-a bătut:
Ne-a bătut Vincent Kompany, titular de drept la cea mai bună echipă din Premier League la ora actuală, Manchester City.
Ne-a bătut Daniel Van Buyten, fundaș de bază la una dintre cele mai în formă (dacă nu cumva cea mai în formă) echipe din Europa, Bayern Munchen.
Ne-a bătut Dries Mertens, om de bază și golgheter la PSV Eindhoven, una dintre echipele de top din Eredivisie.
Ne-a bătut Marouane Fellaini, un mijlocaș de bază al trupei lui David Moyes, Everton.
Lista jucătorilor de clasă mondială de la naționala Belgiei mai poate continua și cu Kevin Mirallas (Olympiakos), Axel Witsel (Benfica) sau Jan Vertonghen (Ajax).

Dacă ne uităm acum în curtea lui Pițurcă, ne întrebăm de ce naiba n-am plecat cu 5-6 boabe din Belgia.
Noi am ieșit la înaintare cu:
Bogdan Stancu (Orduspor), om căruia îi găsești înlocuitor și într-o ligă inferioară. Piți e, sau face pe prostul, însă în Europa există atacanți români mult peste Stancu, precum Jula, Ianu sau, de ce nu, Marius Niculae.
Mihai Pintilii (Pandurii), tânăr de perspectivă în era Pițurcă, apoi puteți uita de el pentru că va muri anonim pe la Mioveni sau Chiajna.
Marian Pleașcă (tot Pandurii), ăsta e și mai tânăr, așa că haideți să-i mai dăm o șansă la 2-3 selecții.
Cristi Tănase (Steaua), a făcut maxim 4 partide bune în 4 ani și apare constant la națională. În acest caz, Mertens, un jucător cu ani lumină peste Tănase, ar trebui să ceară o statuie celor din Eindhoven
Răzvan Cociș (Rostov), titular de bază la o echipă de rulmenți din Rusia, Cociș nu se dezminte și e din ce în ce mai prost în sportul pe care îl practică! Pilele știu de ce!
Și uite așa, lista alor noștri se poate întinde la nesfârșit.

Îmi revine acum în memorie faza în care Vanden Borre lipește pe fruntea lui Goian o etichetă cu numele de ”bulevard”, centrează, iar Cociș înscrie simplu, dar cât se poate de prost, în poarta lui Tătărușanu. Ei bine, asta e diferența dintre Goian și Van Buyten sau dintre Rangers și Bayern Munchen.

foto