Ce demonstrează Pițurcă prin selecția pentru meciurile cu Belgia și Grecia ?

Victor Pițurcă este un antrenor care de foarte multe ori se surprinde și pe sine însuși de convocările pe care la face la lot, astfel că fanii Naționalei nu mai pot fi ”surprinși” de nicio mutare a dificilului antrenor.
Acum, în preajma meciurilor amicale cu Belgia și Grecia, omul care este pus să revigoreze o Românie moartă și aflată în drum spre locul de veci, încearcă să ne demonstreze câteva lucruri care bat la ochi:

1. Boala pe elevii ”fostului”!
E adevărat, Rapid e printre singurele (dacă nu chiar singura) echipe din Europa League eliminate după doar patru partide în grupe, însă asta nu explică ”seceta” de giuleșteni de la lot. De exemplu, locul 14 din Liga 1 are un jucător. Oare trupa lui Răzvan n-ar merita măcar unul?

2. ”Iubirea” ce le-o poartă oltenilor!
Celor doi jucători ai Astrei, Silviu Lung jr. și Valerică Găman, li s-ar fi alăturat cu siguranță și Bărboianu dacă era apt. Probabil ar fi ajuns la lot și Dănănae, însă Tom Tomsk este ceva mult prea exotic pentru staff-ul Naționalei, care trece de limitele geografice cunoscute. Cu siguranță, dacă erau cât de cât ”vii”, Piți i-ar fi luat la lot și pe frații Costea, însă aceștia nu trec deocamdată de nivelul impus de propriul patron: Mortăciune și Măscărici!

3. Răzvan Cociș are pile uriașe la Națională!
Altfel nu putem explica prezența la lot a unuia dintre cei mai slabi jucători pe care i-a dat România în ultimul deceniu. N-o spun eu, ci evoluțiile sale la Națională din ultimii ani.

4. O IMENSĂ IPOCRIZIE!
Pițurcă striga în gura mare la conferința de presă, că la Națională vin numai fotbaliști care au jucat cel puțin două meciuri în luna premergătoare convocării. Tătărușanu a jucat un meci și o petardă, dar cică se pun și ”artificiile” de acest gen, astfel că stelistul e la lot.

5. La Națională nu se convoacă fotbaliști!
Mutu, Marica, Tamaș, deși sunt în dificultate la echipele de club, nu prind lotul lui Piți, deși nu au egal între ceilalți selecționați. Lucian Sânmărtean, cel mai bun fotbalist din România, a fost din nou uitat. În schimb, Cristi Tănase, un jucător care face două meciuri bune la 30 de etape, e la lot.

Hai România! Mai jos de urna a 5-a nu se poate!