Intră în mintea selecționerului și alege primul 11 !

Dacă tot avem jucători de ”top” din Europa în lotul selecționat de Victor Pițurcă, haideți să-l ajutăm pe selecționer și să-i dăm o idee în ceea ce privește primul 11! Nu trebuie decât să pătrundeți în mintea celui responsabil de prima reprezentativă și să alegeți echipa de start. Pe lângă cei unșpe eroi contemporani ai României, încercați să și argumentați alegerile făcute:

1. Bălgrădean (Dinamo) Vine de la liderul la zi al Ligii 1 și are un avantaj nimicitor față de orice alt portar: a zis pas Europei și poate să se relaxeze în fiecare zi de joi, mergând la fitness, la o shaorma, la un bowling, de exemplu.

2. Latovlevici (Steaua) Zis și ”bulevardul” (vine de la Lato, în latină, latul) Iasmin este genul de fotbalist credincios stăpânului. Așa a fost cu Levy, drept dovadă fiind meciul de ieri cu Oțelul când a fost rezervă 90 de minute.

3. Tamaș (WBA) Surse agricole spun că la West Bromwich vița de vie ar avea de suferit din pricine secetei. În schimb, la noi, fiind sezonul culesului și al mustului din belșug, Tamaș va fi în formă de zile mari.

4. Găman (Astra) Fostul viteaz al Craiovei, Valerică este un fundaș de oțel inoxidabil. Pe deasupra, mai e și în mare formă!

5. Mățel (Astra) Are atuul că îl cunoaște pe Găman. Altfel, e genul care vine din urmă, iar urma scapă turma (fără aluzie la următorii)

6. Nicoliță (Saint-Etienne) Este cel mai super-odihnit jucător din lot. La Saint-Etienne, conform surselor, este rezervă și la antrenamente, astfel că acum are prilejul să dea tot pentru țară și popor.

7. Tănase (Steaua) Pentru a-i pune în lumină pozitivă pe ceilalți 10 coechipieri, Piți l-a ales Cristi Tănase pentru a juca rolul celui aflat în postura de ”așa NU”. De exemplu, ori de câte ori Tănase va greși (99% dintre mingi), Piți va avea următoare replică: ”Vezi Bănele, nu așa se lovește o minge” sau ”Răzvane (alias Cociș), dacă mai calci pe minge precum Cristi (alias Tănase) nu te mai convoc așa des”

8. Cociș (FK Rostov) Liderul unei echipe de nota 10 din Rusia, 10-le venind de la locul ocupat de Rostov, Răzvan pare să reprezinte viitorul acestei naționale. Hai Români! Urna a 5-a nu-i un obiectiv irealizabil!

9. Torje (Udinese) Udinese reprezintă pentru Torje ceea ce reprezintă Ilie Stan pentru Steaua, adică un element intermediar. Pe Gabi scrie Real, Barca sau cel puțin Arsenal.

10. Stancu (Orduspor) Izgonit precum o măsea neîngrijită cu colgate de la Galata, Bogdan Stancu a ajuns acolo unde îi șade bine voinicului român: la o echipă unde, printre 10 nulități, el e liderul. Concluzia: are Turcia la picioare!

11. Mutu (Cesena) Deja retrogradat în Serie B cu o echipă Cesena de nivelul Concordiei Chiajna, Mutu trebuie îmbărbătat de această titularizare. Și nu, nu o să mă refer la gazonul din Olanda, pentru că e fumată gluma! Fumată? OOPS!

Așadar, iată un sistem 4-4-2 cu reversie spre un 4-3-3 pe faza ofensivă și un reflux de 6-4-0 pe faza defensivă, care, să fim serioși, va zdruncina atât Belarusul cât și draga noastră Albanie! Prietenii știu de ce!

PS: Mai in glumă, mai în serios, acesta este un unșpe ideal care va spulbera Belarus și Albania! Ce va urma după? ... puteți uita!

PS 2: Deși pare, acest articol nu este o glumă, cel puțin nu o glumă așa de bună precum este actuala echipă națională!

foto