INCREDIBIL! Daninhodj a câștigat Liga Campionilor!

Puțini sunt cei care știu că astăzi se împlinesc exact 12 ani, 5 luni și 5 zile de când cel mai tare blogger din România ridica deasupra capului CEL MAI IMPORTANT TROFEU INTER-CLUBURI DIN LUME: UEFA CHAMPIONS LEAGUE!
Probabil că după ce am zis „cel mai tare blogger din Români”, multora le-a zburat mintea la asiatici, z-listeri, x-listeri, f-cking-listeri sau tot felul de alte specimene din ”soușăl midia”, lucru cât se poate de eronat. Pentru a nu vă mai ține precum DNA-ul pe oamenii de fotbal, adică pe jar, și cu speranța că n-ați citit titlul, o să vă dau numele lui, al eroului nostru contemporan: Daninho
dj!

Ok, acum că ați dat click pe numele lui și i-ați văzut superbul blog, pe care dintr-o elegantă modestie n-a zis nimic de trofeul câștigat în urmă cu exact 12 ani, 5 luni și 5 zile, haideți să purcedem la prezentarea eroului nostru:

* Legenda spune că s-a născut în secolul trecut, undeva în inima Transilvaniei. Referitor la locul de naștere al marelui fotbalist, Herodot spunea în anul 67 î. Hr, într-o profeție despre viitor că ”După indieni, brazilieni, buri, goți și huni, în viitor va apărea în inima Translivaniei un dibaci și iscusit mânuitor al globului, un pui de dac care va ridica aur deasupra capului său”.


* Tot din legendă, undeva pe la paginile 3456-3457, aflăm că pasiunea lui Daninhodj (lat. Danidigeius) pentru fotbal a apărut în anii post-revoluționari, atunci când pe teritoriul fostei Dacii au apărut primele baloane de fotbal.

* Pentru că talentul său era unul imens în comparație cu muritorii de rând, din clasa a VIII-a a început să predea fotbal la un club din Transilvania. Din păcate pentru aghiotanții săi români, Daninhodj a fost repede văzut de Regatul Britanic, tărâmul care a inventat fotbalul, iar la începutul anilor 90 ajunge acolo unde orice copil de 8 ani, fără internet și PlayStation și-ar dori: la Manchester United!

* Între 1990-2002, Daninhodj a confirmat profeția marelui Herodot, ridicând deasupra capului nu mai puțin de 15 trofee: campionate, cupe, super-cupe, cupe ale ligii și, poate cel mai important, trofeul Uefa Champions League.

Despre acesta din urmă vom vorbi în continuare, întrucât, așa cum ziceam mai sus, astăzi se împlinesc 12 ani, 5 luni și 5 zile de la uriașa performanță pe care a realizat-o bloggerul nostru iubit.

26 Mai 1999, stadionul Camp Nou din Barcelona, Manchester United vs. FC Bayern Munchen!

Se spune că exact 100,000 de suflete s-au adunat în acea superbă seară de Mai pe stadionul catalan, pentru a vedea ceea ce avea să fie meciul finalului de secol și de mileniu.
Din totalul spectatorilor, 60,000 erau fani ai gigantului diavol englez și automat al eroului nostru, Daninhodj (primul din dreapta jos)



Acesta din urmă era titular incontestabil în trupa lui Sir Alex Ferguson, formând o linie defensivă extrem de puternică, alături de Stam, Johnsen și Gary Neville.
Din nefericire pentru Daninhodj, meciul avea să înceapă extrem de neplăcut pentru echipa, iar Mario Basler deschidea scorul pentru Bayern încă din minutul 6. Au fost momente în care Dani simțea că un vis de un deceniu se spulbera într-o clipă, că o muncă de o viață este năruită de o fază banală, că Herodot, totuși, SE ÎNȘELA!
Sentimentul de înfrângere avea să devină din ce în ce mai intensificat odată cu apropierea finalului de partidă, iar ocaziile în cascadă ale nemților (School și Janker) păreau că anunță un al doilea gol.
Și golul a venit, iar spre bucuria lui Daninhodj a poposit în poarta lui Kahn. A fost 1-1 și Daninhodj a fost văzut de 100,000 de oameni mulțumind cerului. Mulțumirea avea să se transforme într-un adevărat miracol pentru Daninhodj, care la doar 30 de secunde după golul de 1-1, privea un nou semn de sus: golul de 2-1 marcat de Ole Gunnar Solskjær, reușita care avea să aducă ”aur deasupra capului său”!




Așadar, iată o carieră de 12 ani la un club de top din lume care se sfârșește într-un mod cât se poate de fericit pentru eroul nostru, fostul fotbalist de talie mondială și actualul blogger de clasă, Daninhodj !

PS. Un articol scris după o idee marca Ionuț!