Ați văzut meciul FC Baia-Mare vs UTA ?

Fără doar și poate, CEL MAI SPECTACULOS MECI AL ANULUI s-a jucat la Baia-Mare, acolo unde FC din localitate a primit vizita extrem de bătrânei doamne, UT Arad.
Probabil că în acest moment mulți își închipuie că a fost un meci deschis, cu vreo paișpe goluri unul și unul, asemenea fotbalului real din Vest, însă n-a fost deloc așa, ci doar un 2-1 obosit în favoarea gazdelor. Oricum, când am spus ”CEL MAI SPECTACULOS MECI AL ANULUI ” nu mă refeream la partea tactică, ci la registrul ”tehnic” al disputei. Pentru a explica acest registru tehnic, trebuie spus că din minutul 1 până în minutul 80, alături de vocea somniferică a comentatorului digisport, o altă voce din fundal ne zicea ceva de genul ”Europa FM, cea mai bună muzică din Evul Mediu și până astăzi”, iar după jingle-ul buclucaș curgeau unul după altul artiștii în vogă ai planetei. Interesant este că volumul radioului care îl acompania involuntar pe comentator era unul destul de ridicat, astfel că puteai foarte bine să tragi și un chef de toamnă târzie pe ambianță.

Rămânând în registrul acestei îmbinări fotbal-muzică, trebuie spus că golurile partidei s-au marcat în felul următor:
- min 13, 1-0: Pe un fundal romantic năpădit de piesa lui Fergie, Big girls don't cry, Steliano Filip scapă singur cu portarul Smaranda (e bărbat) și îl lobează frumos.
- min 80, 1-1: Golul egalizator l-am putea cataloga cu titlul Purece featuring. Pitbull, pe piesa acestuia din urmă fiind înscris golul arădenilor de către speranța Purece.
- min 87, 2-1: Un gol trist, marcat de Deac, venit pe un fundal fără muzică.

Alte evenimente de la superbul meci:

- min 89: Bătaie generală la mijlocul terenului! Din motive încă necunoscute de către criminaliști, jucătorii celor două echipe încearcă să imite altercația din Supercupa Spaniei dintre Barca și Real, însă nu le iasă nici măcar o bătaie Steaua-Rapid, ci mai degrabă o Răscoală de la Bobâlna!
- min 90+3: Jucătorul din avanposturile UTA-ei, Drăghici, comite o adevărată ”crimă” asupra mingii (in secunda 42): calcă pe ea, aceasta e la un pas de explozie, iar arbitrul, un individ mai prost decât talentul arădeanului, dictează penalty.
- min 90+4: Același Drăghici își ia inima în bocanc și trage de la punctul cu rumeguș. Din păcate pentru arădeni, șutul atacantului nu prinde cadrul porții și nici măcar cadrul stadionului din Baia Mare.

foto