Clasamentul FIFA: Țara Galilor crește în două meciuri cât România într-un deceniu!

În clasamentul FIFA Coca-Cola al celor mai bune echipe naționale din lume, dat publicității astăzi, nu s-au petrecut schimbări majore în topul clasamentului, acolo unde primele patru clasate din luna trecută, Spania, Olanda, Germania și Uruguay ocupă în continuare aceleași poziții.

Cea mai importantă mutare din Top 10 este apariția Danemarcei și a Greciei, echipe care s-au calificat direct la Euro 2012.

În ceea ce privește naționala lui Pițurcă, aceasta a căzut 6 poziții față de luna trecută, ocupând acum un realist loc 55.

Adversarele noastre pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia stau mult mai bine decât noi: Olanda e acolo sus, Turcia e pe 26 iar Ungaria pe 36. Surpriza plăcută a preliminarilor Euro 2012, și totodată viitoare adversară a României, Estonia, ocupă locul 59.

Cea mai spectaculoasă urcare din clasamentul echipelor importante a realizat-o Țara Galilor, care a urcat 45 de locuri, de pe 90 până pe 45, adică 10 locuri peste obosita Românie.

Dacă ne uităm la toate echipele, aici incluzând și fotbalul deosebit de mic, cea mai tare urcare e reprezentată de Bermuda, care a urcat 57 de locuri, intrând între primele 230.

Iată o mostră din ceea ce se joacă în Bermuda (calitatea imaginii e de la ei)



foto