Pentru cine vom avea ”black thursday” în Europa League! Pronosticuri!

Pentru cel puțin 90 de minute România încă mai are 5 reprezentante în Europa League: Rapid, Steaua, Vaslui, Dinamo și Gaz Metan Mediaș.
Dintre acestea, numai despre Rapid putem spune că este ca și calificată, în timp ce Gaz Metan ar cam avea nevoie de o minune cu Austria Viena.
Să le analizăm și pronosticăm pe toate:

Dinamo vs. Vorskla Poltava (în tur 1-2), ora 18,00 - TVR1 !
Teoretic, câinii sunt cotați ca favoriți la calificare, în ciuda eșecului la limită din Ucraina. Practic, va fi destul de greu. În primul rând pentru că meciul se va disputa la o oră în care în București vor fi undeva la 70-80 de grade la soare, iar apoi pentru că Dinamo este abonată la surprize negative.
Pronostic (”pentru bine fotbalului românesc”): 2-0!
Pronostic (made in Ștefan cel Mare): 2-2!

Gaz Metan vs. Austria Viena (în tur 1-3), ora 20,00 - Digisport 2 !
Sună deja a formulare de lemn, însă fără Eric, Pârvulescu, Muntean și Akaki, Mediașul ar realiza o minune dacă s-ar califica. Cu Mainz a fost diferit, întrucât acel 1-1 din Germania a ușurat în mare măsură returul de la Mediaș. Acum, echipa lui Pustai are de întors un 1-3 în fața unei echipe aflate în mare formă. Ultima înfrângere într-un meci oficial al austriecilor s-a înregistrat pe 17 iulie, atunci când au pierdut cu Salzburg, 0-2. Să sperăm că vor repeta eșecul și azi.
Pronostic (optimist) 2-0!
Pronostic (realist) 1-1!

CSKA Sofia vs. Steaua (în tur 0-2), ora 20.30 - PRO-TV !
Steaua a jucat relativ bine în meciul de la Cluj, însă acest 2-0 a fost scos cu destulă șansă, bulgarii având și ei câteva ocazii foarte mari de a marca. Criza cerebrală de la conducerea clubului din (ex)Ghencea ar putea crea însă neplăceri românilor. Una peste alta, e clar că va fi un meci interesant din care este exclusă plictiseala.
Pronostic: 2-1!

Rapid vs. Slask (în tur 3-1), ora 21.00 TVR 1 !
Se joacă la Timișoara, însă și dacă giuleștenii evoluau în Ștefan Cel Mare sau în Ghencea calificarea este deja obținută în proporție de 90%.
Pronostic: 2-1 !

Sparta Praga vs. FC Vaslui (în tur 0-2), ora 21.00 - Digisport !
Imi amintesc de acea dublă Vaslui-AEK Atena, când, după un 2-1 pentru moldoveni acasă, a urmat o deplasare de coșmar la Atena, acolo unde au fost îmvinși cu 3-0. Să sperăm că intrarea vedetelor Wesley și Adailton va aduced o mai mare liniște pentru echipa noastră.
Pronostic: 2-0 ! (apoi, Dumnezeu cu mila!)

sursa foto