EVENIMENT! San Marino vs. România: meet the ”spartans”!

Trăim vremuri din ce în ce mai tulburi în care singura armă pe care o avem la îndemână este gura. Și o folosim zi de zi la ce altceva decât la atacurile mișelești la adresa Naționalei României de fotbal, o reprezentativă talentată-tun, cu jucători dintr-o bucată sau două, care nu merită niciun tratament.
Așa cum bine nu prea știți, România dă piept și spate mâine cu una dintre cele mai populate străzi din Italia, San Marino street (circa 29,500 de locuitori plus/minus 22 de jucători). În acest sens vă ținem la curent cu tot ce mișcă pe aleea italiană, întrucât așa cum nu știați, meciul se va juca la ei, sau, cum ar zice nea Halagian, ”focu' la ei”.
Despre statul San Marino, în care numărul parlamentarilor este mai mare decât cel al locuitorilor nu prea sunt multe de spus, astfel că vom intra direct în pită, și anume în fenomen, nu în Mutu, ci în ceea ce înseamnă fotbalul san marin sau san marinez sau sanmarinar. În fine, cert e că pentru o stradă din Italia este mare lucru să joci cu un continent precum România.
Dacă despre românii noștri știm câte ceva, haideți să vedem pe scurt și la obiect istoria fotbalistică a statului San Marino. Vom vorbi doar de rezultatele pozitive și semi-pozitive:

* 16 September 1987, San Marino vs. Liban 0-0
A fost un meci senzațional, jucat pe o ploaie mocănească incredibil de sâcâitoare. De remarcat doar raportul auturilor: 34-56 pentru oaspeți.

* 10 March 1993, San Marino vs. Turcia 0-0
Cică șaișpe miliarde opt sute patruzeci de milioane de lire turcești s-au pariat pe un rezultat de egalitate la acest meci. Gazdele aveau o cotă de 140 la victorie și 68.5 la egal. Poliția încă analizează cazul.

* 25 Aprilie 2001, Letonia vs. San Marino 1-1
Patru mii de suflete au fost zdrobite la Riga de acest rezultat bombă înregistrat pe teren propriu de echipa lui Pahars. Pentru sanmarinari a înscris Albani, care s-a retras în glorie imediat după fluierul final al partidei.

* 20 August 2003, Liechtenstein vs. San Marino 2-2
A fost rezultatul unui sistem incredibil utilizat de antrenorul de pe atunci al marinarilor, 6-0-3-1 cu reversie spre 3-4-3 și reamenajare către un 8-2-0 pe faza defensivă.

* 28 Aprilie 2004, San Marino vs. Liechtenstein 1-0 - REZULTAT ISTORIC!!! Ei bine, iată că avem în fața ochilor și Ziua Națională a străzii numite San Marino: 28 aprilie. În această mirifică zi, naționala de plăvani sanmarinară a dispus categoric de Liechtenstein cu scorul de 1-0. Spuneam categoric întrucât raportul ocaziilor de gol a fost unul ucigător, 2-0.

Concluzia: Naționala cartierului San Marino se simte bine atunci când evoluează în luna aprilie, iar în august marchează duble. Atenție Piți, suntem în 10 august mâine!



foto