EXCLUSIV! Acestea sunt favoritele la titlu in Liga 1!

Acum că avem și țintarul pentru noul sezon 2011-2012 al Ligii 1, este timpul să dăm miticilor, memeilor, georgeilor și costeilor de-i al Caesar-ului, adică șansele la titlul de campioană a României.
Trebuie spus că, spre deosebire de sezonul recent încheiat, în care lupta s-a dat până la ultima picătura de sânge din manualul de licențiere, în anul ce urmează bătălia va fi una ceva mai temperată. Motivul este simplu: Campioana nu mai merge direct în grupele Champions League, ci doar în preliminarii, de acolo de unde va ieși în proporție de 99,9%, bătută măr! Afirmația este valabilă pentru orice echipă, fie ea Steaua, Dinamo, CFR sau Concordia Chiajna.
Haideți să vedem vedem acum care sunt favoritele la titlu de campioană. O să le luăm în ordine alfabetică:

1. Astra Ploiești
- și-au păstrat antrenorul din sezonul trecut, pe Tibor Selymes, un antrenor care se bazează pe un joc modern;
- lotul este unul foarte echilibrat; n-au plecat jucători cu greutate, iar la veniri putem semnala doar cele ale lui Cosmin Matei (Steaua) si Michal Kubala (Gaz Metan Medias)
- nu va exista presiune interioara iar banii nu reprezinta o problema
- concluzia: Astra nu e cu nimic mai prejos decât Oțelul sezonului 2010-2011, ba dimpotrivă!

2. Ceahlaul Piatra Neamț!
- cu un atac exploziv în care ”portocaliul” Gheorghe Ștefan va conta pe venirile din adâncime ale trio-ului Udrea-Boc-Flutur, ajutați îndeaproape de play-maker-ul Traian Băsescu, Chiatra Niamț se anunță o forță vocală a Ligii I.
- cât despre lotul de jucători, who cares? credeți că a auzit cineva de Sebastian Chitoscă sau de Alexandru Margină.
- nu excludem surprizele de toate genurile!
- concluzia: Dacă Oțelul a putut cu Pena, atunci de ce n-ar reuși Chiatra Niamț cu Chitoșcă?

3. CFR Cluj!
- după ”laudele” pe care Yssouf Kone le-a adus feroviarilor, cred că nu mai există nici cea mai mică îndoială că aceștia pot primii deja medaliile de campioni. Păi i-auziți ce tactică modernă se adoptă la CFR:
”Patronul Arpad Paszkany intra în vestiar şi ne spunea că dacă nu cîştigăm nu ne mai luăm banii. Sau le zicea unor jucători 'Eşti un nimic, eşti un nenorocit!'. Uneori venea pe bancă în timpul meciurilor şi îi dădea indicaţii antrenorului! În doi ani am avut opt antrenori! (Y. Kone)
-
avantajul jucătorilor străni va fi acela că aceștia nu vor înțelege ”îndrumările” lui Arpy încă din debut, astfel că aceștia vor apuca să mai și câștige ceva puncte, atâtea cât vor fi necesare pentru
titlu.
- concluzia: Dacă Oțelul a putut cu jucători de la Chiajna (Pena), atunci de ce n-ar reuși CFR cu jucători de la Benfica (Weldon)

4. Concordia Chiajna!
- vă mai aduceți aminte de Alexandru Bălțoi? Știți, acel atacant de la Dinamo care înscria numai cu Steaua! Ei bine, ăla va face minuni la Chiajna; cu el în mare formă, echipa va dărâma toate concepțiile negative legate de echipele mici.
- alte nume mari de la C.C.:
Yordan Gospodinov Kolev, Jean Claude Adrimer Bozga, și, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, ”Spaima Atenei”, Ilie Iordache.
- concluzia: Dacă Oțelul a putut, C.C. de ce n-ar încerca ? Măcar la Fifa 11, varianta PlayStation 3!

5. Dacia Mioveni!
- înainte de a spune ”cum adică Mioveni?”, puneți-vă centurile de siguranța pentru că urmează citirea unei liste de nume fabuloase ale fotbalului românesc, de fapt, o adevărată podoabă de ”A-Listeri cu ghete”: Nicolae Dică-fost SEMIFINALIST de Cupa Uefa, Rică Neaga-fost component al echipei de prim rang
Volyn Lutsk, Ciprian Tănasă-atacant de clasă est-europeană de la Metalurg Donetsk și Mihai Dina-fost component al Campioanei Unei Mari....
- Ionuț Popa - antrenor este doar un bonus la un lot de foste stele mondiale.
- concluzia: Dacă Oțelul, o echipă cu iluștrii necunoscuți a ridicat trofeul, de ce n-ar face-o și ”du-te Dică” & compania ?

6. Dinamo!
- în primul rând, ”cățeii” au un lot OMOGEN, ați reținut, omogen!
- tot înghesuit în primul rând, Dinamo dispune de o nouă generație de spartani intitulată sugestiv ”New Dinamo”, cu tineri unul și unul: Cătălin Munteanu (32 de ani), Ionel Dănciulescu (35 de ani) și săgeata oarbă Marius Niculae (un teenager de 30 de ani)
- concluzia: Tot județul Galați nu are atâtea goluri în prima ligă câte are Dănciulescu înscrise cu piciorul stâng in derby-urile interbucureștene!

Aici se încheie partea I din ”Favoritele Ligii I”. Urmează încă două episoade cel puțin la fel de încărcate cu jucători unul și unul, care, în ciuda pesimismului vostru, încă mai au multe de arătat!

To be continued....

foto