Vesti bune din lumea blaturilor ! Se-nmultesc precum paduchii!

Fericire uriasa in randurile iubitorilor de blaturi de calitate din Romania. In urma etapei cu numarul 32, cel putin 2,5 meciuri din Liga 1 s-au terminat asa cum se astepta orice patimas al fotbalului imbibat cu turkish delight.
Astfel, daca in etapa trecuta blaturile au fost sub orice critica, demonstrand totdata si lipsa experientei (Borcea se rascoleste in propriul pat de la Miami cand ii vede pe milogii de azi), acum lucrurile s-au schimbat radical. Specialistii vorbesc de aparitia pe meleagurile patriei noastre a unui nou tip ce blat, si anume Blatul elevat, a carui definitie o vedeti mai jos:

*Blat elevat
, s.n. blaturi elevate: cuvântul provine din bistrițeanul (bt.) blatus-blatum-blatumus; Substantiv propriu: Blatula (numele unui conte străvechi din timpurile Imperiului Ceahlău de Est); cuvântul blat înseamnă acțiunea de împreunare a 22 de jucători de fotbal care, cu sau fără acordul unui cavaler în negru (numit ”arbitru” in Occident) „o dau la pace”, adică adoptă principiul fanariot: ”io-ți dau puncte, tu-mi dai bani”.
Exemplele: sunt multiple și datează din secolul voievodului Giani Kiriță, care în secolul trecut a cucerit Imperiul Ceahlău, condus de Împăratul Pinalty.

Acum că v-ați pus la curent cu definiția ”blatului”, haideți să vedem care a fost cel mai elevat blat al rundei cu numărul 32 !

1. CFR Cluj vs. Gloria Bișnița 2-2. Este de departe blatul care pleaca din pole-position:
- în spatele Bișniței se găsește contele Blatula, alias tata Jean, omul care a nenorocit cele mai multe partide din Divizia A Ursus, Liga 1 Burger, Liga 1 Hubba-Bubba etc
- exact în urmă cu un an, Mureșan, Arpi & compania, realizau Cel Mai Mare Blat al Epocii Moderne și Contemporane, după U Craiova - CFR 2-3
- jocul de azi: penibil, jegos, lepros; istoria meciului: 0-2, 2-2, apoi pace frate!
- spectatorii au strigat ”opriți blatul”, iar Paszkany a zis Erdély nem a tiéd május cacaciosilor
- în etapa trecută CFR a umilit pe Dinamo ca joc, iar acum a intrat în rahat până la brâu
- portarul Mincă a luat un gol precum lua ”Burebista” Câmpeanu pe vremurile ”blaturilor clasice” Bișnița-Șiahlăul

2. Victoria Brănești vs. Oțelul 1-2. Mă văd nevoit să repet:
- locatia partidei: deci cum "Chiajna", ce naiba mai e si asta? Pai asta e loc in care sa joci fotbal? Numai numele de Chaijna te trimite cu gandul la "cash"!
- a fost cel mai elevat blat al zilei: Gol Otelu - Gol Brăneștiul - Meci echilibrat să nu bată la ochi - Brăneștiul obosește precum vaca la păscut fân - faultează în prejma careului - bâlbâieli de cascadorii râsului în careu - Gooooooooool Otelul - Vai!Tulai!Ioi! Offside cât malul stâng al Dunării!

3. Astra vs. FC Vaslui 1-1. La prima vedere nu pare, dar:
- într-un blat, nu toată lumea este la curent cu situația, iar lui Kehinde Fatai de la ploieșteni nu i-a spus nimeni că ”apa e udă”
- jocul a fost unul ”la discreția” oaspeților, care, așa cum ne-au obișnuit, au avut iar ghinion
- și când n-a fost ghinionul, a intervenit fluierul

4. Brigada de arbitrii de la Brănești vs. Oțelul. Argumente:
- specialistul numărul 1 în detectarea blaturilor elevate, Claudiu, a venit cu această sugestie
- golul Oțelului a fost marcat dintr-un offsaid văzut și de pe Marele Zid Chinezesc