Gaz Metan Mediaş ar merita în Europa League !

În ciuda faptului că au terminat sezonul în afara cupelor europene, cei de la Gaz Metan Mediaș au primit astăzi un cadou nesperat de la UEFA. Astfel, forul european nu a acordat echipei Politehnica Timisoara licența pentru sezonul viitor, lucru care echivalează cu participarea celor de la FC Vaslui în preliminarile Uefa Champions League (din postura de vicecampioană) si, mai ales, cu participarea în premieră pentru Gaz Metan Mediaș în Europa League.
Știrea a fost confirmată și de patronul bănățenilor Marian Iancu, acesta considerând-o o făcătură: "FRF a făcut recurs că am luat licenţa! Vor Timişoara retrogradată în Liga a III-a!" Să fiu sincer, cred că ei vor stoparea omului ”cu greutate” de la pupitrul birourilor de pe Bega. Chestia e că pentru eliminarea lui va suferi un oraș întreg și un public minunat (uneori).
Beneficiari involuntari ai acestei hotărâri, oficialii Gazului primesc fără surprindere această veste, dar cu mult entuziasm. Astfel, directorul general al lui Gaz Metan, Ioan Horoba a declarat că domnia sa știa de mult de problemele apărute la dosarul de licențiere al bănățenilor și că, pe de altă parte Mediașul se bucură de această prezență inedită in cupele europene.
Dacă decizia finală care va fi dată publicității marți, 31 mai, nu se va modifica, Gaz Metan Mediaș va intra în turul 2 preliminar al Europa League încă de pe 14 iulie.
De partea cealaltă, dacă nu va primi licența, Poli Timișoara nu doar că nu va evolua în cupele europene, dar nu va mai avea drept de joc nici în Liga 1.

sursa foto