Mourinho, nici nu știi cât de mic începi să fii!

Da, Mourinho a castigat Cupa Uefa cu Porto, trofeul Ligii Campionilor cu aceeasi echipa, apoi o gramada de trofee interne cu Chelsea (plus o finala de UCL), iar apogeul l-a atins la Inter Milano, echipa pe care a inzestrat-o cu toate trofeele posibile.
Paradoxal, imediat dupa ce a plecat de la Porto si a dat de jucatori de 5 stele, Mourinho a inceput sa impuna echipelor antrenate, un stil mult mai inchis, mai defensiv, lipsit de acea stralucire pe care o cauta orice suporter al fotbalului atunci cand se aseaza in tribune sau in fata micilor ecrane.
Trebuie mentionat si faptul ca echipele lui Mourinho nu practica un joc urat in toate confruntarile. Nu, acest lucru se intampla numai in momentul in care adversarul este unul de puternic, care nu poate fi stopat decat printr-o tactica meschina, menita sa-l atraga intr-o plasa a antifotbalului dus la extrem.
In acest caz, exemplele sunt multe. Ne amintim de multiplele dueluri Chelsea - Barcelona, de pe vremea cand portughezul facea legea in Londra sau de duelul Inter - Barcelona din sezonul trecut, cand, pe banca italienilor fiind, Mourinho a fost cheia calificarii echipei sale in finala.
Ajungand in prezent, cu totii, sau ma rog, aproape toti, speram ca Realul antrenat de acelasi Mourinho sa se prezinte in duelurile din El Clasico putin altfel, adica SA JOACE FOTBAL!
Dar NU, Realul lui Mourinho NU A JUCAT FOTBAL. Nici in meciul din campionat, nici in finala Cupei Regelui Spaniei si nici in mansa tur a Uefa Champions League, incheiata in urma cu cateva minute pe Santiago Bernabeu.
Ghinionul urias pe care il are Mourinho este acela ca a fost si este contemporan cu Ronaldinho si Messi, si colac peste pupaza, ambii au jucat si joaca la FC Barcelona, de departe CEA MAI BUNA ECHIPA DIN LUME!
Asadar, am avut in aceasta seara un Real vs. Barcelona 0-2, care ne confirma ceea ce stiam deja cu totii:
1. Barcelona este in toate galaxiile, dimensiunile si planetele existente, o echipa cu cateva clase peste actualul Real Madrid
2. Leo Messi nu are adversar, nici in teren, nici pe banca, nicaieri, pentru ca el este CEL MAI BUN JUCATOR DIN ISTORIA FOTBALULUI!
3. Mourinho nu mai poate pacali la infinit fotbalul, acest fenomen care i-a adus atatea si atatea satisfactii.

Oricum, este departe de mine gandul de a-l considera pe Mourinho un antrenor slab. Ba dimpotriva, cred ca portughezul este printre primii tehnicieni ai lumii.
Chiar daca sansele echipei sale de a mai prinde finala Ligii sunt aproape de 0, nu vad de ce acesta nu ar incerca macar sa joace fotbal pe Nou Camp si sa trimita si el in teren macar 1 varf de meserie. E mai frumos un 3-3 decat un 0-0 somniferic!

sursa foto