Pi ei pi mama lor ! Avanpremiera Ligii 1 incepe aici !

Toate, dar absolut toate galeriile din Romania uzeaza in exces aceasta expresei Pi ei pi ei, pi ei pi mama lor!, dar putini sunt aceia care stiu de unde provine "dulcele" refren cu miros moldovenesc. Ei bine, alintul suporterilor vine, nu de la Piatra Neamt, Iasi, Vaslui sau Falticeni, ci de la Medias si isi are originea in anul 2000. A fost atunci un meci Gaz Metan - Ceahlaul, in chiar prima etapa a sezonului 2000-2001, iar in timpul partidei, facand aluzie la "Pinalti", intreg stadionul striga Pi ei pi ei, pi ei pi mama lor!. Pana la urma, Gazu s-a conformat cu cerinta publica, si a administrat un sec 3-0 echipei din "Chiatra". Acum ca am elucidat enigma pi-ului ardeleano-moldovenesc, cred ca ar fi timpul sa incep Avanpremiera Ligii 1, care se va relua vineri, 25 februarie, cu etapa 19. Haideti sa facem o scurta analiza a ceea ce ne pot arata "eroii" Romaniei in mini-retur:
18. Sportul Studentesc
Cred ca in proportie de 75% "studentii" simt deja mirosul racoritor al matineului. Un minus foarte mare pare a fi plecarea lui Dacian Varga, dar si venirea pe banca tehnica a lui Gabi Popescu. Spun asta deoarece tanarul manager va avea nevoie de timp pana la impunerea ideilor tactice (daca or exista si alea), iar Sportul n uare nevoie de timp, ci de puncte, multe puncte. In amicale s-au descurcat: 4-1 cu Viktoria Plzen, 1-0 cu Malmo, de ce n-ar bate si pe Dinamo sambata ?
17. Unirea Urziceni
Tipul de club-patron, Unirea isi pierde incet incet din farmecul pe care l-a emanat in ultimii ani in Liga 1 si in Champions League. Acum, traieste de pe o zi pe alta, din mila unui patron pentru care fotbalul reprezinta un simplu venit financiar. In aceasta pauza au fost la un pas de unire cu Chiajna, dar in cele din urma tranzactia nu s-a mai realizat, astfel ca Urziceniul este nevoita sa-si duca singura crucea catre Liga 2. Daca Onicas si Onofras o pot salva, ramane de vazut.
16. Pandurii Tg Jiu
"Jucatorul" lor numarul 1, Petre Grigoras, este inca la echipa, asa ca oltenii au tot dreptul sa spere ca vor reusi sa evite si practic retrogradarea, nu numai prin birourile FRF. Au pierdut ceva jucatori, printre care Iordache, Orac sau Stromajer, insa nu cred ca asta va avea un impact decisiv asupra echipei. Ii vad evitand retrogradarea.
15. Victoria Branesti
O alta echipa tip Rocar Bucuresti, care cu siguranta va mai juca cel mult un sezon in Liga 1 dupa care probabil va fi uitata de toata lumea. Intre timp, baietii lui Ilie Stan au ceva sanse sa evite "b"-ul. In afara de Nicoara, plecat la CFR, nu au pierdut jucatori importanti. Este de notat venirea lui Dinu Todoran.
14. U Cluj
Cred ca daca vor retrograda, vor fi cei mai idioti din Liga 1. Spun asta intrucat, la lotul pe care il au, este nepermis sa te clasezi mai jos de locul 10. Cristea, Bostina, Niculescu, Buhus sau Munteanu sunt jucatori care, oricat de batrani sau implicati in jocuri amoroase ar fi, te pot mentine deasupra liniei.
13. FCM Tg. Mures
16 jucatori au plecat de la echipa in aceasta pauza de iarna, in timp ce numarul venirilor se ridica la 9. Sabau merge pe principiul, mai bine unu si bun, decat 10 amatori. Raduta, Zaharia si Rus sunt printre cele mai cunoscute sosiri la Mures

Maine la "Pi ei pi mama lor" : Brasov, Bistrita, Craiova, Astra, CFR si Steaua.