"Erdély tehetség" sau 'La Romania este talente'

După ce ne-am convins de talentul de mieunat cu esenta de branza a lu' Jiji, de talentul de toleranta a lu' nea Samuila sau de talentul de boxer a lui MM, a venit timpul sa trecem in revista si alti competitori cel putin la fel de talentati precum cei enumerati anterior si, in acelasi timp, dornici sa intre in posesia "Romania's gor talent - Sectiunea Fotbalism"
Inainte de a da startul carului cu (era sa zic boi) maistrii iemeriti ai fotbalului, trebuie sa fac o paranteza patrata si apoi una rotunda si sa trec in revista aportul lui ElCatalano in realizarea acestui show. Multumim maestre, fara tine viata-i greu!
La poarta mediapro-ului e full de aghiotanti ai fotbalului romanesc, asa ca haideti sa nu mai pierdem vremea si sa-i lasam sa intre in scena:
7. Cristi Borcea: cunoscut in lumea fotbalului si ca "Porcea", dinamovistul este o persoana care "da din tot si din toate". Asfel, catelul da din buzunar, da din gura, da din casa si, poate cel mai important si mai senzational, Borcea de din buric! Vazand cum celebra Shakira castiga detasat la "Colombia's got talent", Cristi vrea neaparat sa fie mai presus de flegmele lui Giovanni si pumnul lui MM, si sa triumfe la "Romanii are talent" precum Dinamo triumfa la Chiatra Neamt in urma cu ani.
8. Adrian Mititelu: patronul (zice el) unei echipe de mult decedate, Universitatea Craiova, Adi are o gramada de talente. Cel mai vizibil, pe care il va uza la acest show, este talentul numelui. Poate ca, din intamplare sau din tavalugul media, ati auzit de Liviu Guta. Ei bine, numele real al "cantautorului" este Liviu Mititelu, iar schimbare in Guta avea sa-l plaseze pe minoritar in topul breslei sale. Revenind la Adi, acesta ar avea multe optiuni de schimbare a numelui precum: Adrian Bombeu, Adrian Dinamita sau Adrian O'galiani, de ce nu. Toate acestea l-ar putea transforma pe oltean in cineva de luat in seama, si nu in "nimeni", cum este tratat in prezent de jucatori, liga, federatie, antrenori etc.
9. Arpad Paszkany & Iuliu Muresan: cuplu maghiaro-clujean de la CFR Cluj dispune de un talent de hiena, prin care spera sa impresioneze juriul si publicul de la "Erdély tehetség", in traducere google "Transilvania are talent si autonomie". Astia 2, se iau de manuta la fiecare start de sezon sau, in functie de caz, dupa fiecare perioada mai grea a echipei din Gruia si afirma cu mana pe inima despre antrenorul echipei:
1. Despre Andone: "Avem mare incredere in Andone, care va depasi momentul dificil"
2. Despre Trombetta: "Avem incredere deplina in Maurizio"
3. Despre Mandorlini: "Acordam 100% credit antrenorului Mandorlini"
Concluzia: toti 3 au fost inlaturati precum niste laturi, desi i-au umplut bine buzunarele domnului Arpy!
10. Mircea Lucescu: 'Probably the best coach in the world', nea Mircea are talentul de a fi revolutionat intregul sistem de antrenorat din lume
Il Luce: "Datorita softului pe care l-am facut eu toti marii antrenori si toate marile echipe au avut succes. Practic putem spune ca fotbalul s-a dezvoltat si datorita creatiei mele"(via El Catalano)
Asadar, sa nu va imaginati ca Wenger, Mourinho sau Ferguson sunt cine stie ce scule in domeniu. Nu, ei sunt doar niste "useri" ai tehnicii mondiale lansate de nea Mircea.
11. Adrian Porumboiu & Ion Craciunescu: dupa ce "Gemenii 10-lui" au iscat SCANDALUL ANULUI, un alt cuplu, intitulat "Gemenii Arbitrajului Romanesc" intra la (era sa zic "Dansez pentru tine") "Romania's got talent" cu ceea ce stiu ei mai bine, alternarea certurilor cu impacarile. Se cearta oamenii astia 2 din aproape orice, de la bani, faze controversate, muieri (aici nea Ion se cearta cam singur) si pana la culturile de grau, orz si ovaz din Republica Vaslui, vorba lu' Andy.
12. Claudiu Raducanu: orice top, sondaj sau preselectie a talentelor romanesti din fotbal, trebuie sa inceapa cu domnia sa "Blocnotes". Doar el si numai el este capabil sa locuiasca intr-un bloc..noted, doar el este in stare sa conduca pe dreapta in Marea Britanie, doar el, CR-ul de Romania!