Qatar 2011 - sferturi de finala. Ce fac ai nostri?

Unii o considera o competitie modesta, altii cred ca merita efortul de a deschide televizorul, insa toate acestea conteaza mai putin atunci cand ai pe "cineva"acolo, asa cum este cazul meu cu Australia. Este departe de mine sentimentul pe care il am cand joaca Romania, dar cel putin din punct de vedere al microbistului, urmaresc atent tot ce misca prin zona, de la nivelul echipelor de club si pana la nationala lui Cahill, Kewell & compania.

Inainte de a navali pe tabloul sferturilor, acolo unde se gasesc si "ai mei", as vrea sa aruncam o privire asupra recent incheiatei faze a grupelor:

Grupa A
Cu toate ca nu mai reprezinta aproape nimic la nivel international, speram la o figura mai frumoasa din partea Chinei.
Rezultate:
Qatar - Uzbekistan 0-2
Kuwait - China 0-2
Uzbekistan - Kuwait 2-1
China - Qatar 0-2
Qatar - Kuwait 3-0
China - Uzbekistan 2-2
Clasament:
1. Uzbekistan 7 pct ; 2. Qatar 6 pct; 3. China 4 pct; 4. Kuwait 0 pct


Grupa B
Aici gasim deziluzia turneului, Arabia Saudita, antrenata si de prietenul Peseiro pentru 90 de minute. Tot aici, am vazut o Japonie care s-a chinuit in meciul de debut, a castigat greu in meciul doi, iar apoi s-a distrat cu deja demoralizata Arabie. De vazut evolutia lor din sferturi.
Rezultate:
Japonia - Iordania 1-1
Arabia Saudita - Siria 1-2
Iordania - Arabia Saudita 1-0
Siria - Japonia 1-2
Arabia Saudita - Japonia 0-5
Iordania - Siria 2-1
Clasament:
1. Japonia 7 pct; 2. Iordania 7 pct; 3. Siria 3 pct; 4. Arabia Saudita 0 pct


Grupa C
O grupa in care doar Australia si Coreea de Sud au contat. Chiar daca pe locul 1 au terminat cangurii, echipa sud coreeana mi s-a parut mult mai incisiva si mai rapida in teren. Ramane sa vedem cine va ajunge mai sus la final
Rezultate:
India - Australia 0-4
Coreea de Sud - Bahrain 2-1
Australia - Coreea de Sud 1-1
Bahrain - India 5-2
Coreea de Sud - India 4-1
Australia - Bahrain 1-0
Clasament:
1. Australia 7 pct; 2. Coreea de Sud 7 pct; 3. Bahrain 3 pct; 4. India 0 pct


Grupa D
Evolutie sub asteptari a Coreei de Nord, nationala care tinea piept Brazilei in primul lor meci de la Cupa Mondiala. Iraq confirma din nou si se califica mai departe alaturi de Iran.
Rezultate:
Coreea de Nord - EAU 0-0
Iraq - Iran 1-2
Iran - Coreea de Nord 1-0
EAU - Iraq 0-1
Iraq - Coreea de Nord 1-0
EAU - Iran 0-3
Clasament:
1. Iran 9 pct; 2. Iraq 6 pct; 3. Coreea de Nord 1 pct; 4. EAU 1 pct.


Tabloul sferturilor de finala se prezinta astfel:

JAPONIA vs. QATAR. In mod normal japonezii nu ar trebui sa aiba mari emotii cu aceasta nationala a Qatarului, insa postura de echipa gazda si naturalizarile din lot ar putea sa ne ofere un meci mult mai echilibrat. Nu cred in surprize, pronostic: 3-1


UZBEKISTAN vs. IORDANIA. Un meci destul de echilibrat intre doua nationale cu evolutii nesteptat de bune. E adevarat ca Iordania a profitat de forma execrabila a Arabiei, insa meciul lor cu Japonia din grupe le da sperante. pronostic: 1-1 (se decide la penalty-uri)


AUSTRALIA vs. IRAQ. A venit momentul ca Socceroos sa depaseasca pragul de acum 4 ani, cand au fost eliminati in sferturi de Japonia si sa elimine detinatoarea trofeului. Cred ca au meri sanse, pronostic 2-1


IRAN vs. COREEA DE SUD. De departe cel mai echilibrat meci al sferturilor, aduce fata in fata doua echipe solide de la acest turneu. vad un meci spectacolos, pronostic 2-3.


sursa foto: dailytelegraph