Steaua, Sportul, o victorie si o bucurie penibila

"Mare meci mare a avut loc ieri seara pe stadionul Ghencea, acolo unde Steaua a intalnit una dintre fortele Europei din acest sezon si anume Sportul Studentesc. Asa cum era de asteptat, "studentii" s-au dovedit o nuca tare si au spart relativ repede gheata prin Tibi Balan, care a marcat primul gol al partidei in minutul 19, aducand linistea scaunelor goale din Ghencea. De partea cealalta, Steaua, cu un iscusit Marius Lacatus pe banca a inceput sa ia cu asalt poarta Sportului si, cum era normal, a restabilit egalitatea pe tabela dupa un gol de cascadorii rasului inscris de Iasmin. Meciul a intrat in prelungiri si apoi penalty-uri si tot asa, pana cand Steaua s-a calificat..." Intrucat numele meu nu este Gabi Safta, cred ca ar trebui sa ma opresc din prezentarea acestui "tip" de cronica a meciului de ieri si sa trec la lucruri serioase.
Am vazut ieri seara pe Ghencea, si sunt convins ca nu sunt singurul, un lucru care de altfel m-a si determinat sa scriu "basmul" de mai sus, si anume bucuria staff-ului Stelei de la finalul partidei. Asa cum s-a vazut si la TV, a fost o bucurie exagerata, una care, daca ar fi fost privita de un spectator necunoscator al fotbalului romanesc ar fi dat nastere la intrebari de genul: "Este Sportul o mare forta in Romania?" Ok, nu zic ca stelistii ar fi trebui sa fie tristi, insa nu cred ca este cazul sa dai dovada de un astfel de entuziasm dupa o victorie cu Sportul Studentesc. Pe unde mai socotim ca victoria a venit dupa executarea loviturilor de la 11 metrii, dupa un meci in care ai fost condus 70 si ceva de minute. Totodata, nu trebuie sa uitam ce reprezinta Sportul la ora actuala: lanterna rosie in Liga 1. E adevarat ca au jucatori de top care le-ar permita o clasare lejera in primele 10, insa plafonarea isi spune cuvantul si la ei.
Revenind la meciul de aseara, l-am vazut pe C. Tatarusanu rupand pur si simplu gardurile peluzei imediat dupa ce Sportul a ratat al 3-lea penalty. In acel moment mi-au aparut in memorie imaginile cu acelasi Tatarusanu din meciul de Europa League cu Napoli, cand, prin teatrul sa penibil jucat in prelungirile partidei, l-a obligat practic pe acel polonez sa prelungeasca prelungirile pana cand, dupa cum stim cu totii, inevitabilul s-a produs.
Tot aseara am vazut si un Kapetanos lipsit de orice vlaga, grecul fiind pentru Steaua cam ceea ce a fost si Dica in semifinala cu M'brough dupa ce a luat galbenul ce-l suspenda pentru finala, adica un jucator inexistent. Pacat, sper sa-si revina, altfel Steaua II sau Unirea scrie pe legitimatia lui.
Urmeaza peste doua etape derby-ul din Giulesti si, sincer sa fiu, dupa ceea ce am vazut la Steaua in ultimele 2 partide, sansele de a pleca cu puncte de acolo sunt cat se poate de mici.