Exista si "10" de nota "4", nu-i asa Meme ?

Dupa ce a poposit in pasunea lu' Porumboiu de la Vaslui pentru 90 de minute plus prelungiri, durata meciului de la Sibiu dintre Vaslui si Gaz Metan, Mihai Stoica si-a reluat munca de "deontolog" la gazeta de fotbal cu un articol menit sa alunge orice urma de indoiala asupra numelui viitoarei campioane a Romaniei la table, pardon, la fotbal romanesc. Dar, haideti sa disecam spusele lui MM, asa cum disecam spusele lui George Bacovia pe vremea cand inca mai exista scoala in Romania. Asadar, motivele lui MM conforma carora Steaua, supranumita si echipa care joaca 15 minute fotbal si 75 + prelungiri urmeaza sfaturile antrenorului...care antrenor?, va castiga titlul in Liga 1, sunt urmatoarele:
1. Lăcătuş. E ultimul antrenor aproape de titlu cu Steaua. Atunci a fost meciul cu Dinamo. Şi Bilica.
Ma simt precum as comenta Balada unui Luce mic, insa n-am incotro, mm a ridicat-o la fileu. Carevasazica Lacatus e un argument. Probabil, insa nu-s convins 100% daca e pro sau contra. Pe langa meciul cu Dinamo a mai fost si meciul cu Timisoara monsieur MM, iar pe langa Bilica si ai sai coechipieri de la U Cluj a mai zabovit si o valiza, un fel de "Scrisoare pierduta" de turmentatul patron din Ghencea. "Calitatile" de mare antrenor ale lui Laca le-am vazut pe pielea noastra, doar am condus Lyon-ul cu 2-0 si Napoli cu 3. Ce-mi ramane de adaugat este faptul ca titlul vine...precum pensia marita a bunicii.
2. Lot compact. Poate ceva probleme în defensivă. Le pot rezolva mijlocaşii. Bănel ştie cum se face.
O fi compact lotul, insa cel de teren intravilan al patronului, nicidecum team-ul alcatuit din "duzina Piturca" si "lotul second-hand Urziceni". Cat despre Banel, e clar ca stie, doar s-a scris in toata presa cancano-sportiva din tara, ca Strambu' e pe urmele lui.
3. Mijlocaşii centrali. Ricardo - Apostol arată bine. Tehnici şi agresivi. Spune-mi ce mijlocaşi centrali ai şi am să-ţi spun cine eşti.
Si Gaz Metan Medias a batut Sportul, chiar fara sa primeasca gol, cu un mult mai clar 3-0, si cu mijlocasi mult mai seriosi.
4. Marcatori. Stancu magnific. Bilă sau Kape. Surdu a “subordonat” Vasluiul şi poate face asta oricînd, cu oricine.
Poate ca Stancu o fi ceva de capul lui, insa il asteptam sa marcheze si in meciuri tari, nu numai cu Sportul, Branestiul sau Clujul. Cat despre Surdu, poate ca a subordonat o echipa a Vasluiului mai mult decat vraiste, insa observ ca Laca l-a cam sarit din schema, in locul sau intran o bila. Daca bila e neagra sau nu, e greu de apreciat, insa cert e ca un alt marcator, zis si Kape, e negru rau, la creier, din pacate.
5. Galaţiul poate pune probleme, doar că are nevoie de bani. Şi de un atacant. Iar atacanţii costă.
"Are nevoie de bani". Intrebarea pe care o zaresc printre randuri e "de unde bani, din surse interne sau externe?" Au nevoie si de nocturna, deci toate "costa"
6. Timişoara poate pune probleme, doar că are nevoie de bani. Scuze pentru copy paste. Dacă se deblochează, orice e posibil.
Cam paradoxal, anii trecuti avea bani si nu punea probleme, inecandu-se ca pisica in marmelada
7. Rapid e fără Maftei. Şi, temporar, fără Rui Duarte. Prin urmare, Zicu pleacă în Franţa. Cu cursa charter.
A fost odata ca niciodata un meci Romania-Bulgaria, incheiat la egalitate 2-2. Tot in acel meci am vazut si un flacau care isi cauta maruntisul prin gazonul ofilit de pe stadionul "Gheorghe Hagi" sau mi s-a parut? Poate i-o fi legat vreunu snurul de la gheata, cine stie. Presimt o Zi cu ploaie.
8. CFR are treabă în Champions League. Şi puncte puţine.
Da, cu siguranta sub 8. Nu putem compara micuta Bayern cu Glasgow, probably the best beer sau team, in the world.
9. Lopez Caro antrenează avocaţii.
Mare om Lopez asta, cred ca nici Stefan cel Mare nu l-ar fi alungat din Vaslui.
10. Restul e video chat.
...sau tacere