Luxemburg, uite-te, ziua ta se apropie!

Asadar, Romania - Albania 1-1, meci contand pentru preliminariile Euro 2012, si, cum ar spune poetul neamului, "toate-s vechi si noi sunt toate". Haideti sa nu fim rai cu baetii si sa-i felicitam, pentru ca, nu-i asa, au mai spalat din rahatul acelui 0-3 contra stelarei reprezentative a Lituaniei din calificarile pentru mondialul african. Lasand ironia ieftina la o parte, ar trebui sa fim in primul rand realisti si sa ne uitam ce "piese" avem la dispozitie. Daca pe vremea lui Iordanescu il vedeam la nationala meci de meci pe Florin Soava, iar apoi Piturca a insistat cu Florentin Petre, astazi, Razvan nu se dezminte, si ne propune un numar 10, Florescu, venit si el de la un nume 'urias' in fotbalul mondial, Alania Vladi nu stiu cum. Apoi, tot lucele cel mic, insista pe filiera araba, care, o fi plina ea de bani, insa la talent si inspiratie lasa de dorit. Stau si ma gandesc, de ce naiba nu-l aduce si pe Ovidiu Petre langa Cocis si Radoi, sa avem astfel trioul crailor de la rasarit. Apropo de Mirel Radoi, acest mega fotbalist, care joaca la o echipa super-titrata din Arabia, probabil ca l-ati vazut cu totii ce marcaj strans a facut la golul Albaniei. Un fleac, cariera lui nu duce lipsa de "reusite" de acest gen, fiind destul sa ne amintim cum ne-a ingropat (Steaua) in meciurile decisive cu Rosenborg si Dinamo din urma cu cativa ani. Desi as putea continua cu analiza om cu om a nationalei Romaniei, ma opresc aici, intrucat mi-ar lua mult prea mult timp.
Daca ar fi sa ne mutam in tabara celor care il sustin pe selectioner si inclusv ideile sale nastrusnice in selectie, ar trebui sa remarcam si faptul ca acesta nici nu prea are de unde alege. Avem un campionat ultra-modest, in care echivalarea valorii echipelor s-a facut din pacate in jos. Cu toate acestea, daca Lucescu tot vrea sa creeze o noua echipa, nu vad rostul chemarii la nationala a unor jucatori precum Lobont, care joaca o data pe an la Roma, Contra, care are chef de fotbal precum am eu de cricket, sau a celor enumerati mai sus.
Tot ieri, am avut si o urma de zambet pe fata, dupa superba victorie a nationalei Under 21, 3-0, contra Rusiei, succes care i-a adus echipei lui Sandoi biletele pentru barajul la Euro. Sa speram ca nu este doar un focul de paie specific acestei natii a romanilor.
Inchei prin a puncta si ceva destul de ciudat, care s-a intamplat imediat dupa esecul Frantei 0-1 cu Belarus. Ei bine, am vazut in presa din Romania un entuziasm de neinteles dupa acest rezultat. In opinia mea, cred ca este cel mai prost rezultat posibil, intrucat Romania nu se lupta acum numai cu Franta pentru primele 2 locuri, ci si cu Belarus. Sa nu uitam de Bosnia, o echipa care la ora actuala are jucatori cu 3-4 clase peste tot ceea , ce are Romania. Sa va dau doar cateva nume: Misimovici, Pjanici, Ibisevici si super-golgheterul din Bundesliga, Dzeko.