Previziuni: cine va fi golgheterul sezonului in Europa?


Chiar daca au debutat de foarte curand, cele mai importante campionate din Europa propun deja cateva nume de jucatori, ca pretendenti la castigarea titlului de "Topscorer" pe batranul continent. Inainte de a-i nominaliza, haideti sa aruncam o scurta privire asupra situatiei din sezonul trecut, cand, ordinea marcatorilor (in campionatele interne doar, fara UCL sau EL), a fost urmatoarea:


1. L. Suarez (Ajax) 35 goluri


2. Messi (Barcelona) 34 g


3. Drogba (Chelsea) 29 g


4. A. Di Natale (Udinese) 29 g


5. Dzeko (Wolfsburg) 22 g


Asadar, acestia au fost cei mai cei in sezonul trecut. Mentionez inca odata ca este doar clasamentul golurilor marcate in campionatele interne. Revenind la acest sezon 2010-2011, o parte dintre aceste nume continua sa confirme, in timp ce altii se lasa asteptati. Pe undeva este si normal, avand in vedere ca suntem la doar 4, 3, 2 sau chiar o singura etapa de la startul campionatelor puternice.

Cu toate acestea, imi permit sa lansez/relansez niste nume, care se vor lupta in acest sezon pentru titlul de cel mai eficient atacant:

1. Luis Suarez, uruguayanul lui Ajax, detinatorul titlului de golgheter, este si in acest an un candidat cu sanse mari de a prinde cel putin podiumul marcatorilor in Europa. Avand in vedere faptul ca Olanda nu are un campionat super-puternic, as miza pe Suarez ca drept principalul favorit.

2. Theo Walcott. Cand il vezi pe tanarul lui Arsenal evoluand realizezi instantaneu faptul ca Fabio Capello este unul dintre cei mai NEINSPIRATI, ca sa nu zic slabi, antrenori din lume. Cum poti tu sa-l lasi acasa pe Walcott si sa-l duci la mondiale pe Heskey!? Revenind la tanarul tunar, acesta are deja 4 goluri la activ in acest sezon si pare de departe cel mai in forma englez al momentului.

3. Didier Drogba. Cred ca si dupa 40 de ani, ivorianul va ramane unul dintre cei mai buni atacanti din lume, asta daca nu se va retrage. Cu cele 4 goluri din debutul de sezon al EPL, pare ca duce o batalie stransa cu tunarul Walcott

4. Leo Messi. Barcelona nu e Argentina si nici Guardiola nu e Maradona. Cu 60-70 de pase primite de la Xavi si Iniesta, probabil ca Messi va trece lejer de 30 de goluri si in acest sezon.

5. E. Dzeko. Ramas in cele din urma la Wolfsburg, bosniacul are un inceput de sezon foarte bun in Bundesliga, marcand deja 3 goluri dupa 2 etape.

6. Alexandre Pato. As repeta fraza cu Fabio si l-as pune in pielea italianului pe Dunga, un alt loser al acestor mondiale, care l-a "uitat" pe tanarul milanez acasa in aceasta vara. Sunt convins ca daca va fi ferit de accidentari, Pato va fi cel putin golgheterul Milanului in acest sezon ,

7. Cristiano Ronaldo. Si in cazul portughezului, conditia fizica il poate impune ca pe un pretendent serios la titlul de golgheter.