Brazilia a cucerit aeroportul! Urmeaza Argentina?

2006, Campionatul Mondial din Germania, Brazilia trece categoric (pe tabela) cu un sec 3-0 de Ghana in optimi si ajunge in sferturi unde este eliminata, mai clar decat o arata scorul de 0-1, de Franta lui Zidane & Henry (pe atunci inca in forma). Daca trasam o paralela... ajungem in 2010, Campionatul Mondial din Africa de Sud, Brazilia spulbera cu un identic 3-0 Chile in optimi, apoi...surprize-surprize!!! mult laudata (de unii) noastra Selecao este programata la aeroportul spre Rio de catre mult mai inchegata si serioasa Portocala Mecanica. Asadar, Brazilia - Olanda 1-2, si Dunga neagra de sub timona antrenorului cu acelasi nume, se intinde pe emblema tarii cu cele mai multe titlturi mondiale. Daca ar fi fost nevoie sau nu de Ronaldinho, e greu de spus, insa cel putin un Pato ar fi avut loc printre atacantii brazilieni, si nu oricum, ci chiar ca titular indiscutabil. Asta e, Dunga nu e singurul antrenor NEINSPIRAT, ca sa nu zic prost-intentionat, de la acest mondial. Sa ne amintim de "ne-regretatul" Fabio, zis si Capello, care in loc sa-l convoace pe Theo Walcott, a preferat sa-l ia in Africa de Sud pe acest jucator din neoliticul tarziu, Heskey.
Gata cu nepriceputii, sa trecem la meciul meciurilor din sferturi: Germania-Argentina. De obicei, cand joaca Germania, imi doresc victoria adversarului lor, indiferent care este acesta, insa astazi Germania consta in turci, polonezi, brazilieni si naiba stie ce alte nationalitati pierdute prin zona, fapt pentru care dispretul meu aproape ca dispare. Mai mult, daca ar fi sa privesc urmatorul material, in care Maradona isi arata limitele intelectuale, as spune ca tin cu echipa neamto-turco-braziliana.


Pe scurt este vorba despre incidentul pe care tanarul  de 20 de ani Muller (Bayern Munchen) l-a avut cu asa-zisul antrenor Maradona inainte amicalului din martie dintre Argentina si Germania. Atunci Maradona l-a confundat cu un copil de mingi si a refuzat sa stea alaturi de el la conferinta de presa. 'Butoiul' a parasit nervos sala si s-a intors doar dupa ce Muller a fost rugat sa plece. Muller are in aceasta seara sansa sa-i arate lui Maradona de ce merita mai mult respect. Bafta tinere :)