Queen Alexandra


Varsovia, Polonia 2009 – Alexandra Dulgheru (Romania) produce una dintre surprizele anului in tenisul mondial, cand, de pe locul 201 WTA, castiga un turneu din circuitul profesionist. Interesant este faptul ca pana la acea data, Dulgheru nu mai castigase nici un meci in circuitul WTA. In Varsovia, Dulgheru le invinge rand pe rand pe Errani, Hantuchova si Bonarenkojucatoare mult mai bine clasate decat tanara romanca. Si astfel, de pe locul 201 Alexandra sarea cu aceasta victorie pana in primele 100 de jucatoare ale lumii (83). A urmat o noua serie incredibila in 2010:
-Barcelona, A. Dulgheru ajunge pana in semifinale.
-Roma, incep victoriile de rasunet odata cu meciul castigat impotriva fostului numar 1 mondial, rusoaica Dinara Safina, romanca se opreste in optimi
-Madrid, o alta rusoaica e victima Alexandrei, in persoana Elenei Dementieva (nr. 5 WTA).
Iar azi, 22 Mai 2010, din nou la Varsovia, Dulgheru reuseste o dubla istorica, trecandu-si in palmares un nou titlu WTA, dupa finala castigata impotriva lui Jie Zheng, cap de serie nr.5 (China). De remarcat victoria din semifinale contra unei jucatoare din top 10, Na Li (China). Asadar, iata un nou turneu excelent realizat de tanara jucatoare din Romania. Cu aceasta victorie Alexandra ii ia fata Soranei Carstea si devine cea mai bine clasata jucatoare din Romania in topul Sony Ericsson WTA. Toate privirile se indreapta acum spre turneul de mare slem de la Roland Garros care va debuta maine iar intrebare care se pune este: va reusi Alexandra sa faca o figura frumoasa? Sorana a reusit in 2009 (sferturi de finala). Bafta fetelor noastre: Alexandra, Sorana si Simona (Halep).