Asta nu e Steaua, e o gluma proasta!

Este o deviza mai mult decat potrivita pentru ceea ce a ajuns sa fie azi echipa Steaua Bucuresti. Si este o gluma proasta la toate nivelurile: conducere ( daca putem numi conducere ceea se petrece acolo), banca tehnica (teoretic), jucatori si nu in ultimul rand o parte a suporterilor. Nu vreau sa abordez chestiunea aceasta legata de razboiul patron-suporteri, nu inca. As vrea acum sa fim cu totii realisti si sa spunem lucrurilor pe nume. Oare poate aceasta echipa mai mult decat joaca acum? Sa vedem “continutul”, iar concluziile vor veni automat:
Tatarusanu: un portar tanar, talentat, care si-a facut destul de bine treaba atat la Bistrita cat si la Under 21. La Steaua a alternat postura de titular cu cea de rezerva, precum si meciurile bune cu cele mai putin bune, ca sa nu zic catastrofale. Viitorul ii sta in fata, dar totul depinde de inspiratie.
Zapata: genul de om care nu te omoara, dar nici nu te lasa sa traiesti ... prea mult. Nu pot spune ca a ucis echipa in meciul cu Dinamo, Steaua fiind din minutul 1 o echipa moarta, insa este o gafa care se inscrie intr-un lung sir de greseli greu se explicat. Spun greu deoarece Zapata a avut si meciuri in care a salvat echipa de la umilinte teribile, facand minuni intre buturi. Din pacate pentru el, vine vara...
P. Marin: Standard Liege – Steaua 2-2, egaleaza Petre Marin. A fost si calificare lui in grupele UCL. Azi, a ajuns la o varsta admirabila. Sa se lase? De ce? Sa vina noua generatie de tineri betivani? Nu. Sa continue, oricum nivelul Ligii 1 ii permite inca vreo 2-3 ani de activitate.
Emeghara: asta saracu are tot ce ii trebuie unui jucator valoros. Ii lipseste un mic detaliu: sanatatea. Poate viitorul va fi unul mai norocos.
Baciu: este genul de jucator nivelat, limitat, caruia nu-i poti cere mai mult decat la a se limita la un joc simplu fara greseli. Asa a fost si stramosul sau Marius Baciu.
Tudose: sunt sigur ca are calitati, insa timpul petrecut la Buzau l-a cam plafonat. Ar cam fi timpul sa confirme, desi nu cred ca cel de sus (nu ma refer la DIVINITATE) ii va mai acorda sanse.
Golanski: isi face bine treaba in aparare, desi uneori excesul de zel ii aduce multe suspendari. Din pacate pentru Steaua, Pawel e un om inteligent si va pleca din Ghencea
Tanase: se aud bombe, o fi Revelionul? Nu! E Cristi Tanase. Bun la Pitesti, o sclipire la Nationala in Austria, mediocru spre slab la Steaua. Daca nu se va trezi curand va ramane o petarda
Ov. Petre: despre asta nu prea am multe de spus. Poate doctorii pe care i-a vizitat sa fie mai in tema. La Steaua n-a adus consistenta in joc. Este genul Lovin
Plesan: acesta este deja plafonat cu mediocritatea Ligii 1. Incepuse bine la Craiova, umilea Germania in Giulesti, a fost “furat” de Dinamo, exilat la Timisoara, iar apoi a fost exportat in Ghencea. Pe viitorul sau sta scris: Steaua, dar II.
J.C. Toja: daca nu existau atatea curve pe metru patrat in Bucuresti, probabil ca Toja juca si putin fotbal. Poate ca in Major Soccer League a jucat ceva, fetele din SUA  fiind un pic mai plinute, ca sa nu zic obeze.
Surdu: singurul loc unde a jucat bine a fost la CFR, cand acestia erau o echipa de mijlocul clasamentului. Odata ajuns in Ghencea, a si fost imprumutat. Astazi inca se spera ceva de la el.
Szekely: la fel ca Surdu, provincia i-a priit mai bine. In Ghencea, criticile si accidentarile l-au impiedicat sa devina un fotbalist de baza.
Nicolita: daca vrei sa caracterizezi jocul Stelei de azi, zici Banel si vei realiza cat de ordonat, exact si inteligent (nu) joaca echipa.
Kapetanos: datorita lui Steaua nu este pe locul 10. Genul Ciocoiu, la panda, la pomana, Pantelis o baga in ate ori de cate ori se iveste ocazia.
Stancu: o alta speranta care pare ca se stinge incet incet. A facut senzatie in Europa, insa doar contra amatorilor din Ungaria si Scotia. Inca se lasa asteptata asa-zisa lui valoare.
Despre fratii Karamyan, Pepe Moreno, Tall si Parpas nu pot spune mare lucru. Primii doi au fost de baza la Poli, iar Moreno revine in Ghencea, parca mai nepregatit si mai slab ca inainte.
Asadar, dragi prieteni, asta este Steaua, fie ca vreti sau nu sa admiteti. Astea sunt piesele care se bat pentru titlu. As putea sa jur ca nu vor lua titlu, insa intr-un campionat atat de jalnic precum cel din Romania, cu echipe atat limitate valoric totul este posibil. Totusi, parca tot mai bine ar suna: Noua campioana a Romaniei – FC VASLUI!!! Nu-i asa?