Weekend-ul Fotbalistic (II) "Madrid pentru Madrid"

Duminica au continuat meciurile din cele mai importante campionate europene. Capul de afis l-a reprezentat duelul catalano-madrilen dintre FC Barcelona si Atletico. Contrar tuturor asteptarilor madrilenii si-au ajutat rivalii de la Real, obtinand o victorie uriasa cu 2-1. In urma acestui rezultat, distanta dintre Barca si Real a ajuns la doar doua lungimi, iar meciul de pe S. Bernabeu pare a fi sansa Realului de a schimba liderul. Aruncand o privire asupra celorlalte campionate putem remarca ascensiunea fulminanta a Romei ,care a ajuns sa-i sufle in ceafa liderului Inter, apropiindu-se la doar 7 puncte. Iata o sinteza a fotbalului european de ieri:
Bundesliga: Podolski nu poate face nimic pentru Koln care pierde 0-2 la Schalke ; Frankfurt - Freiburg 2-1
Serie A: zi neagra pentru pariori, dupa Chievo-Siena 0-1; Livorno-Bologna 0-1; Parma-Lazio 0-2 si poate Napoli-Inter 0-0, dar alba pentru arbitrii (spun gurile rele), Juventus-Genoa 3-2
Primera Division: dupa cum am spus mai sus, Atl. Madrid relanseaza lupta pentru titlu; Atletico -Barcelona 2-1. Alte rezultate interesante: Sevilla -Osasuna 1-0; Espanyol-Deportivo 2-0, o semi-surpriza in opinia mea.
Ligue 1: liderul Bordeaux se impune 3-1 cu Saint-Etienne, iar Auxerre, cu D. Niculae integralist, mai spala din rusinea din etapa trecuta, 0-5 la Grenoble, si invinge Rennes cu 1-0.
Privind spre alte campionate este de remarcat esecul suferit de liderul din Grecia Panathinaikos, 0-2 pe teren propriu cu Kavala (cota 14 la pariuri!!!) sau semi-esecul lui Fener cu codasa Manisaspor (Turcia). In rest, PSV (Olanda), Rangers (Scotia) si Benfica (Portugalia) isi continua linistit parcursul din pozitiile de lideri.

Rubricile zilei:
Omul zilei: vesnicul si nemurirorul Alessandro Del Piero, care, cu sau fara ajutorul arbitrilor, a reusit o dubla pentru "Batrana Doamna"
Scorul Zilei: Juventus-Genoa 3-2...cu o evolutie interesanta: 0-1; 1-1; 2-1; 2-2; 3-2
Surpriza Zilei: inca sunt nehotarat intre Atletico-Barcelona 2-1 si Panathinaikos-Kavala 0-2
Romanii Zilei: n-au marcat, dar au contribuit la rezultatele pozitive ale cluburilor la care evolueaza: Radu Stefan (Parma-Lazio 0-2), Daniel Niculae (Auxerre-Rennes 1-0) si cu voia d-voastra, Mihaitza Nesu (Utrecht-Feyenoord 0-0).
Buba Zilei: Victoras Iacob (Iraklis-Grecia), a reusit "performanta" de a fi eliminat in 5 minute in meciul Panionios-Iraklis 0-0