O "FINALA" si o "REVANSA"

Asa as cataloga cele doua meciuri din aceasta seara (miercuri dimineata in Australia- pentru mine) din optimile de finala ale Champions League: AC Milan vs. Manchester United, respectiv Lyon vs. Real Madrid. Dar, sa le luam pe rand:
  • "Finala". Milan vs. Manchester, sau dorinta de revansa a englezilor, care nu uita si nu iarta eliminarea de acum cateva sezoane din semifinalele UCL. A fost atunci o dubla mansa extrem de spectaculoasa in care englezii porneau cu prima sansa, insa finalul a apartinut experientei si valorii din tabara milaneza, sau cu alte cuvinte, lui Seedorf si Kaka. Asadar, istoria recenta e de partea italienilor. Va fi si prezentul? Pato (photo) sau Rooney? Vom vedea...
  • "Revansa". Lyon-Real Madrid. Au fost vremuri cand Juninho, Fred, Carew, Wiltord si ceilalti veterani de pe atunci ai francezilor spulberau Realul ori de cate ori aveau ocazia. Intre timp lucrurile s-au schimbat, in sensul ca Lyon nu mai este acea echipa invincibila din trecut, pierzand plutonul fruntas din Ligue 1 si, mai important in opinia mea, plecarea unor jucatori de baza, precum Benzema sau Juninho. De partea cealalta, Realul vine cu un lot extrem de valoros, dar care inca sufera la capitolul omogenitate. Asta pare a fi si dilema confruntarii: va invinge traditia sau valoare personala a "galacticilor" CR9, Kaka & compania?
  • Pronosticuri:
Milan - Manchester 2-1
Lyon - Real 1-3