Unirea Urziceni de Moldova

Într-un campionat în care există o singură echipă, Sheriff Tiraspol, un fel de Steaua din sezonul trecut a Ligii 1, o echipă micuță de la marginea Chișinăului reușește să impresioneze și să atragă din ce în ce mai mulți simpatizanți din rândul suporterilor moldoveni.


Veriș Chișinău s-a înființat abia în 2011 însă ascensiunea în fotbalul de peste Prut a fost una fulgerătoare. În cei doi ani de existență, Veriș a reușit o promovare pe prima scenă a fotbalului moldovean dar și o finală de cupă pierdută din păcate pentru ei în prelungiri cu FC Tiraspol, scor 4-2. Aceste performanțe au fost obținute cu fostul gălățean Dănuț Oprea ca cantrenor. Între timp, acesta a renunțat la banca tehnică dar Veriș se menține la vârful clasamentului. A terminat turul de campionat pe locul 3 după Sheriff (50p) și FC Tiraspol (39p) cu 37 de puncte și este principala candidată a celei de-a doua echipe a Tiraspolului pentru locul secund la titlul de vice-campioană a Moldovei la sfârșitul campionatului. Mai mult despre sezonul celor de la Veriș Chișinău, găsiți pe blogul lui Sandu Grecu

foto: veris.md
Asemănarea dintre Unirea Urziceni și Veriș Chișinău constă în perioada relativ scurtă în care cele două au obținut rezultate remarcabile. Între timp, formația românească a dispărut de pe harta fotbalului însă performanțele obținute de Chelsea de Ialomița în perioada 2007 - 2011 cu greu vor putea fi vreodată depășite de altă echipă: 
  • a promovat în Liga 1 în sezonul 2006-2007 
  • a jucat finala Cupei României în sezonul 2007-2008 reușind o calificare în Cupa UEFA
  • a câștigat campionatul României în sezonul 2008-2009 
  • a terminat pe locul 3 în grupa cu un număr record de puncte acumulate de o echipă românească în această competiție, 8, calificându-se în 16-imile Europa League. A fost eliminată de Liverpool cu scorul general de 4-2. 
  • a fost vice-campioana României la sfârșitul sezonului 2009-2010
  • este desființată în 2011