Nume celebre purtate de fotbalisti modesti

Într-o țară în care fotbalul este mai mult decât o religie, e normal ca majoritatea populației să fie implicată în acest fenomen. Era imposibil ca printre aceștia să nu existe și nume mai puțin întâlnite în fotbal. Mai jos găsiți o listă destul de impresionantă cu fotbaliști brazilieni a căror nume sunt cel puțin ciudate: Ben-Hur, Mozart, Dalton, Pitbull, Banana, Israel, China, Moise, Victor Hugo, etc. 

BEN-HUR - este numele personajului principal din filmul cu același nume apărut în 1959. Mai jos aveți imaginea fotbalistului Ben-Hur: 



MOZART: Cu siguranță că toată lumea se gândește la Wolfgang Amadeus Mozart când aude acest nume, unul dintre cei mai importanți compozitori ai muzicii clasice. Mozart este însă și numele unui fotbalist brazilian: 


PABLO ESCOBAR: când auzi numele ăsta nu te poți gândi decât la un singur lucru, și anume, droguri! Pablo Escobar sau pe numele său întreg, Pablo Emilio Escobar Gaviria este probabil unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de droguri din lume. Fotbalul și drogurile (și eventual femeile) au multe în comun... Mai jos aveți un fotbalist care poartă numele celebrului columbian: 


HERMES: zeu grec din Olymp, fiul lui Zeus. În mitologia greacă este recunoscut drept mesagerul zeilor datorită talentului oratoric. Fotbalistul cu același nume este mai puțin cunoscut probabil din cauza faptului că n-a fost fiul vreunui fotbalist important (asta așa doar, ca să fim puțin sarcastici): 


DALTON: numele celui care a găsit pentru prima dată problema distingerii culorilor la oameni, John Dalton. Din numele acestuia a derivat cuvântul daltonist. Fotbalistul brazilian cu același nume n-a avut probleme cu vederea (sau a avut?): 


PITBULL: înainte ca Mr. Worldwide (solistul Pitbull) să devină cunoscut, acest nume ne ducea doar cu gândul la rasa de câini. Se pare că nu doar în muzică există pitbulli ci și în fotbal: 


BISMARCK: unul dintre cei mai importanți cancelari pe care i-a avut Germania vreodată, Otto von Bismarck. Popularitatea și notorietatea de care s-a bucurat politicianul nu a avut ecou în fotbal. Fotbalistul Bismarck n-a fost chiar un anonim însă n-a reușit să se ridice la un nivel prea înalt. S-a retras din activitatea de fotbalist în 2003. Apogeul carierei l-a atins în sezonul 1989-1990 când a fost selecționat de 13 ori în naționala Braziliei pentru care a marcat un gol. 


BIZU: doar francezii s-ar putea amuza de pe urma unui astfel de nume și asta pentru că în franceză bisou (se citește bizu) înseamnă sărut. Varianta românească ar fi un fotbalist cu numele Sărut! Bizu în portugheză nu înseamnă nimic special, decât un nume random:


MOISE: nume destul de neobișnuit pentru un fotbalist. Când auzim numele ăsta, fără să stăm prea mult pe gânduri, la Moise, cel din Biblie - știți voi, a despărțit apele și multe altele (găsiți în Biblie mai multe detalii, în cazul în care nu știți deja sau sunteți curioși):


ALLANN DELON: doar scrierea acestui nume face diferența între marele actor francez și fotbalistul brazilian. Din păcate pentru el (cel de-al doilea), numele lui se scrie Allann și nu Alain și nu prea poate fi confundat cu actorul. În vorbirea orală însă, numele lui ar putea pune pe jar câteva femei (mai în vârstă ce-i drept):


CHINA: Cuma ar suna China joacă în Brazilia? Din păcate pentru chinezi, China nu s-a calificat la Campionatul Mondial din Brazilia de anul viitor însă numele acestei țări este purtat de un fost fotbalist brazilian: 


BANANA: Cum te numești: - Banană? Chiar este posibil să te numești așa? Aparent da, dacă ești brazilian. Câte glume a trebuit să suporte fostul fotbalist? Cred că nici el nu nu ne poate da un număr exact. 


ISRAEL: după China, o altă țară pare să agreeze Brazilia! Ca și în cazul de mai sus, nici israelienii nu s-au calificat la mondial, dar numele lor este puratat cu onoare de fotbalistul de mai jos:

MAGNUM: înghetață, pistol, fotografii, muzică și bineînțeles fotbal! Pentru asta este cunoscut cuvântul magnum. Poate mai puțin ultimul, fotbalistul Magnum: 


PERICLES: după Hermes, un alt nume cu o puternică rezonanță în istoria greacă și-a făcut apariția în fotbalul brazilian. 


VICTOR HUGO: ultimul dar nu cel din urmă, Victor Hugo - probabil primul și ultimul fotbalist din lume care poartă acest nume: 




Imaginile au fost preluate de pe oldschoolpanini.com