In urma cu 6 luni juca rugby, astazi debuteaza in alt sport

foto: streamafrica.com
Sportivul de 24 de ani din Kenya, Daniel Adongo va debuta astazi în campionatul de fotbal american, NFL. 


În ultimii 3 ani, Adongo a jucat 36 de meciuri oficiale pentru 5 echipe de rugby înscriind 15 puncte. În 2011 a bifat 10 partide pentru formația Natal Sharks din Africa de Sud pentru care a marcat și cele mai multe puncte din cariera de rugbist de până acum, 15. În 2012 a jucat pentru echipa sud-africană Blue Bulls și a marcat 5 puncte în 8 partide. Tot în 2012 se transferă la Counties Manuakau, formație pentru care joacă 9 partide fără să marcheze vreun punct. În 2013 poartă tricourile echipelor Kings în 5 meciuri și Eastern Province Kings în 4 meciuri fără să înscrie vreun punct. 

La nivel internațional Daniel Adongo a jucat pentru selecționatele U-18 și U-21 ale Kenyei. Deși inițial și-a exprimat dorința de a evolua pentru Africa de Sud, a declarat că este pregătit să poarte tricoul Kenyei în campania de calificare pentru Cupa Mondială de Rugby din 2015. 


foto: sportsillustrated.cnn.com
Pe 25 iulie 2013, formația de fotbal american, Indianapolis Colts anunța transferul lui Adongo în ciuda faptului că acesta nu avea niciun fel de experiență în acest sport. După câteva luni petrecute în curtea celor de la Colts, rugbistul kenyan și-a confirmat valoarea și a fost reținut în lot. Astăzi, acesta va debuta în meciul cu cei de la Cincinnati.