Vouă nu vă este dor de Dinamo ?

O victorie în Liga 1 împotriva marii rivale din Ștefan cel Mare nu se compară cu nimic în lume, iar atunci când ea se dublează într-un sezon e cea mai dulce plăcere a unui microbist. Din păcate, orice stelist care are o istorie medie în spate a duelurilor Steaua-Dinamo nu poate fi pe deplin împlinit de succesul Stelei de aseară. Spun asta întrucât Dinamo nu mai există. Dinamo este doar un nume călcat în picioare de oricine, oriunde și la orice oră. Dinamo este, azi, echipa lui Scarlatache, Grigore, Moți și Strătilă, jucători care acum 10 ani nu ar fi fost acceptați nici ca spălători de ghete.

Nici celelalte echipe nu excelează la capitolul calitate a jucătorilor, însă ceea ce se petrece la Dinamo este de-a dreptul îngrijorător. I-am văzut cu toții în meciurile cu Rapid, Brașov, Sportul, Petrolul, Voința Sibiu, iar ieri cu Steaua și am am constatat nivelul de ligă secundă al ”spartanilor”. Până și fanii s-au săturat de ceea se întâmplă cu Dinamo, lucru pe care îl vedem etapă de etapă la meciurile echipei de pe teren propriu, acolo unde numărul stewarzilor îl depășește frecvent pe cel al spectatorilor.

Mai mult, ultrașii își acuză proprii jucători de lucruri necurate.  “Am facut un calcul si, din 29 de etape, avem 10 meciuri bune, 10 proaste si 7 foarte proaste. Cele două meciuri care au mai rămas au fost blaturi, unul acasă cu Pandurii Tg. Jiu, pe baza bunelor relațiilor pe care le are Dinamo cu domnul președinte Condescu, și apoi blat la meciul cu Otelul, când în seara meciului domnul Borcea era ginerică și domnul Marius Stan era invitat de onoare”, a declarat Mihnea Ionescu, unul dintre liderii galeriei pentru SPTFM.

Probabil că meciurile suspecte ale dinamoviștilor sunt mult mai multe, însă nu asta e important acum, ci moartea unui adversar pe măsură din Liga 1. Mulți spun că nu există echipă favorită într-un duel Steaua-Dinamo, apelând la istorie și palmares. Ei bine, din păcate pentru emoția fotbalului există! Și mai există favorită și într-un meci Voința - Dinamo sau Concordia - Dinamo, iar aceea nu e echipa alb-roșie.

În ceea ce privește meciul de aseară, Dinamo nu a arătat decât un singur lucru: au crescut un pic față de meciul cu Rapid. Atât, în rest au avut aceeași atitudine de echipă aflată la retrogradare. Scorul de 3-2 este unul cât se poate de mincinos și nu reflectă decât apatia lui Tătărușanu și cadourile pe care steliștii le-au oferit, probabil din milă, ”finilor”. Urmează pentru Dinamo duelul cu Rapid, unul în care pornesc din nou cu șansa a treia, și unica lor șansă se numește stilul Răzvan Lucescu!