Microbismele etapei a 10-a! E plin de echipe de 2 lei în LigaI!

În Liga I există o sumedenie de echipe de doi lei și 45 de bani. Cel puțin patru dintre acestea ne-au arătat în această etapă faptul că locul lor nu este pe prima scenă și, la cum s-au prezentat, nici în cea de-a doua. Acestea sunt Mioveni, Chiajna, Ceahlăul și Voința+Chivulete.
Privind etapa per ansamblu, no surprises: Oțelul e moartă, Steaua mai mișcă dar nu mult, Rapidul bate pe nimeni și Dinamo se pregătește de Șampion Lig!

Să mergem mai departe:

Rapid vs. CS Mioveni 4-0

Giuleștenii au câștigat acest meci exclusiv datorită valorii. Nici nu e greu să faci asemenea lucru atunci când ai în față una dintre cele mai slabe echipe care a evoluat vreodată în Liga 1.

Oțelul vs. Astra 1-1
Un nou meci recomandat somnambulilor s-a jucat la Galați, acolo unde campioana (ce campioană mă?!) n-a fost în stare să bată o echipă Astra, cică bună, dar care n-a arătat mai nimic.

Sportul vs. FCM Târgu Mureș 1-1
Două echipe care se află cu un picior în groapa Ligii secunde au oferit un meci onorabil, însă și amuzant, dacă stăm să privim nonșalanța cu care studenții au ratat câteva bune șanse de a marca.

Petrolul vs. Voința Sibiu 4-1
Sibiul resimte deja duritatea primei divizii, însă mai mult o resimte arbitrul Andrei Chivulete, care a fost de departe cel mai slab om de pe teren.

Concordia vs. CFR Cluj 0-4
Îmi rectific părerea pe care am avut-o despre Mioveni și spun că trupa lui Diniță, Concordia, este în pole-position pentru titlul de cea mai slabă echipă care a evoluat vreodată în Liga 1.

U Cluj vs. FC Brașov 1-0
E mai bine s-o iei 0-4 într-un amical iar apoi să bați într-un oficial cu 1-0. De partea cealaltă, Dănuț a luat-o în Rusia de la o echipă de pușcărie. Revenind la U, echipa nu strălucește dar cine naiba mai srălucește în aceste zile în fotbalul românesc?

FC Vaslui vs. Steaua 0-0
Steliștii s-au mișcat destul de bine, având în vedere faptul că au pe bancă un ”viitor-fost-antrenor”. Când vor realiza că Tatu are nevoie de consiliere psihică iar Florin Costea de odihnă prelungită, poate că vor urca și ei în primele 5 locuri!

Pandurii vs. Gaz Metan 1-0
În acest sezon, Gazu are un noroc imens: Liga 1 are mai mult de 5 echipe de desculți! Altfel, cred că elevii lui Pustai și-ar lua Goodbye de la prima scenă.

Ceahlăul PN vs. Dinamo 0-5
De Ceahlăul pot spune cam acealași lucru ca și despre Gazu, însă ei sunt supranumiți ABBA, așa că ar trebui să le urăm un sincer și friguros Drum bun spre matineu!

foto