De ce a murit Steaua ?

De ce a pierdut Steaua cu Maccabi ? De ce nu joacă Steaua nimic ? De ce este Steaua pe locul 8? De ce Steaua este făcută preș în campionat de echipe mult mai slab cotate ? De ce a murit Steaua ? Iată niște întrebări pe cât de complexe pe atât de simple.

Răspunsurile nu pot fi decât următoarele:

1. Pentru că trupa din (ex)Ghencea se pliază perfect pe zicala
”Peștele de la cap se-mpute”.
Dacă ne uităm sus, observăm așa: un patron de Ev Mediu, un președinte fără nicio capacitate, un director tehnic inutil și fără cunoștiințe plus alți trepăduși consumatori ilegali de funcții. Chiar dacă și-a luat tălpășița când i-a fost mai greu echipei, Mihai Stoica are și el ”meritele” sale în formarea acestei echipe penibile. Din cauza lui Steaua are un atacant brazilian pe care o echipă serioasă nu l-ar utiliza nici măcar la antrenamente, din cauza lui Steaua a transferat jucători de porțelan și tot din cauza lui Steaua n-a transferat ce a trebuit să transfere.

2. Lipsa de personalitate a antrenorilor
De la ultimul titlul câștigat de Steaua, patronul Stelei a șters pe jos cu absolut toți antrenorii pe care i-a avut în curte. De la ”domniile” lui Lăcătuș, Stoichiță, Bergodi, Cârțu, Dumitrescu și până la Levy sau Ilie Stan, cu toții au acceptat ca ”cel de sus” să se implice în formarea echipei. Cât despre Ilie Stan (cu siguranță cel mai slab antrenor-interimar din istoria Stelei) probabil că meciul cu Rapid va fi ultimul pentru el din postura de interimar al Stelei. Ne întrebăm acum cine va urma: cuplul Miu-Matei, Stoichiță, Ilie ”Filozofie” sau va reveni ”nea Marus” Lăcătuș?

3. Valoarea îndoielnică a jucătorilor transferați
Se spune că Steaua a cumpărat în ultimul timp cam tot ce era pe piață. Da, a cumpărat tot, însă tot ce a fost mai prost. Atunci când iei jucători de la echipe retrogradate, nu ai cum să emiți pretenții la o clasare în topul Ligii 1. De exemplu, un Raul Rusescu nu ar juca niciodată titular într-o echipă precum Gaz Metan Mediaș, cât despre frații Costea, acestora le-a trecut demult termenul. Mihai a costat peste un milion de euro, deși el valorează cel mult câteva zeci de mii, în timp ce Forin, deși sună cam dur, este o ”mortăciune” din punct de vedere fotbalistic. În ceea ce privește străinii, după meciul de aseară ne-am convins cu toții de ce patronul lui CSKA Moscova l-a numit pe Iiev ”o gloabă bătrână care ia curbele precum troleibuzul” sau de ce Tatu nu joacă la o echipă de top din Vest.

foto