Microbismele etapei a 4-a! Penibila Steaua n-a murit!

După victoria de joi din Europa League în fața unor bulgari obosiți dar și lipsiți de șansă, Steaua a revenit cu picioarele pe pământ la Ploiești, acolo unde și-a arătat adevărata față: o echipă neinteresantă. O altă echipă care a suferit a fost FC Vaslui, învinsă de o echipă de ”pușcărie”, Ciahlăul Chiatra Niamț chiar pe teren propriu. Despre Dinamo și Rapid, nimic deosebit, ei evoluând cu ”nimeni” în această etapă.
Să le evaluăm pe toate:

FCM Tg. Mureș vs. CS Mioveni 2-0
Uneori stai și te întrebi ce naiba caută echipe precum Mioveni în Liga 1. Liga ar trebui să se sesizeze și să permită echipelor istorice U Craiova, Poli Timișoara sauUTA să joace pe prima scenă, fie și cu puști de 18-20 de ani.

Oțelul vs. FC Brașov 1-0
Dorinel și ai săi juni moldoveni și-au revenit. Nu fac ei cine știe ce spectacol, însă punctele sunt cele care contează. De partea cealaltă, Brașovul este o echipă de luat în seamă.

U Cluj vs. Petrolul 3-2
Eliminari, lovituri de la 11 metrii, ratări și multe goluri la Mediaș, într-o dispută de tradiție a Ligii 1. Au lipsit fanii, însă numai din stadion, deoarece dealurile din Mediaș au fost pline de clujeni. Victoria studenților a fost una meritată, venită însă și pe fondul unui arbitraj penibil al acestui New Colțescu, Radu Petrescu.

Sportul vs. Dinamo 0-2
Câinii fac ravagii în Liga 1! Păi și normal, atunci când joci cu ”nimeni” este logic să-ți bagi în sac puncte după puncte. Adevăratul examen, Europa, se dovedește deocamdată un epic fail pentru liderii lui Cristi. Să vedem joi...

Rapid vs. Concordia 2-0
O altă echipă de pușcărie, Concordia Chiajna, consumă într-un mod inexplicabil oxigenul primei scene fotbalistice a țării. Rapidul n-a forțat, drept dovadă fiind întroducera lui Daniel Pancu, 67 de ani, printre titulari.

FC Vaslui vs. Ceahlăul 1-2
Sparta Praga este încă în mintea agricultorilor lui Hizo și bine face că e acolo. Să sperăm că acest 1-2 se va repeta și joi. Oricum, Porumboiu s-a revanșat față de chiria generoasă oferită de Pinalti, doar urmează grupele, nu ?

Astra vs. Steaua 2-1
Jiji striga cu glas de voievod constipat: ”Asta nu-i echipa mea!” Da a cui e mă țărane ? A lu Levy? Nu cred! Probabil a Coanei Mița!

Gaz Metan vs. Voința Sibiu 3-0
Voința Sibiu a venit cu mari speranțe la Mediaș însă au plecat cu un nou nume: Dorința Sibiu. E greu să bați la Mediaș, chair dacă Gazu a jucat cu o grămadă de 0-uri gen Roman, Miclea, Vukadinovic sau Bratu.

Pandurii vs. CFR Cluj 2-0
E clar, după Ronny Levy, ca și plecat de la Steaua, Jorge Costa se află și el în big trouble. CFR nu joacă nimic de 2 meciuri iar șocul trebuie să vină...așa ar fi frumos pentru Liga lui Mitică..aia mică!


foto