EXCLUSIV! Cine este vinovat de rezultatele catastrofale de la Bacalaureat ?


S-a terminat Bac' 2011 si o data cu el s-au risipit si sperantele la 'succesuri' pe care sute de mii de tineri romani si le puneau in agenda vietii. Este deja arhicunoscut faptul ca rezultatele la nivel national au fost cel putin jenante, cu un procent de promovabilitate de sub 45%.
Acum nu ne ramane decat sa luam masuri sau, cu alte cuvinte, sa facem ceva care sa imbunatateasca evolutia tinerilor din scoala romaneasca. Traind in Romania, ceea ce am spus anterior NU SE APLICA, asa ca e vremea probei "orale", a discutiilor contradictorii, a reformei la tv si, nu in ultimul rand, a cautarii vinovatilor.
Daca l-am intreba pe Traian Basescu, care, la fel ca noi toti este un mare tampit (nu e atac, a zis-o chiar el acu' ceva timp: "scoala romaneasca scoate tampiti") am afla ca vinovat de "Disaster BAC 2001" este Regele Mihai, care, nu-i asa, "s-a tras cu rusii" si, ar mai zice marinarul deraiat, ar fi indobitocit mintile a milioane de romanasi.
In fine, cert e ca am intrecut masura si am intrat intr-o zona pe care Splendoarea Sportului nu o iubeste, politica, fapt pentru care ne vedem nevoiti sa cautam vinovatii in fotbalul romanesc.
Asadar, haideti sa vedem cateva opinii ale nealesilor fotbalului romanesc care ne indica in mod clar Cine este vinovat de rezultatele catastrofale de la Bacalaureat ? Au stat de vorba cu noi:

Gigi Becali: "Pai ba, mai are rost sa ne intrebam cine e vinovat?? Voi nu vedeti ca Mitica Spaga Dragomir isi trage comisioane babane din drepturile TV, bani care puteau fi donati Ministerului Educatiei? Deci el e vinovat si cu asta basta! Hai ca v-am lasat, tre' sa fac agricultura cu Virgil!"

Dumitru Dragomir: "Ai sa fiu al naibii daca va mint! Deci Gigi nu-i normal! Vorbeste numai tampenii...Cum adica eu sunt vinovat, cand el nu stie pluralul cuvantului oaie si zice "o oaie, o turma".

Adrian Mititelu: "Ba, manca-v-as bisturiul de la antebrat, voi nu vedeti ca Satana Piturca provoaca paguba in educatia tinerilor. Pai mai are el tupeu sa apara la tv dupa ce joaca table noapte de noapte. Pai ce educatie sa aiba Gaman, Barboianu si Dananae, care au picat din nou la stiinte economice".

Victor Piturca: "Adrian bate campii. Ceea ce fac in timpul liber e treaba mea, banii mei, norocul meu. Jocul de table, sah, poker si alte dinastea pot sa ajute tinerii la mate, info si economie. In schimb Mititelul este o piedica pentru creierul uman. Pai intrebati-l cum a fost pacalit de Giovanni la transferuri, cand n-a stiu sa transforme euro in dolari!"

Marian Iancu: "Poli Timisoara este cel mai puternic club din Romania. Deci ascultati-ma cu atentie, de la copii si juniori si pana la Goga si Alexe, examenele sunt o conditie necesara semnarii contractului. Iar Zicu, ati vazut, un jucator fara Bacalaureat, a fost mazilit si trimis la bulgari".

Mircea Sandu: "Michel Platini a laudat educatia de la FRF. Kassai, Lupescu si pe alocuri Didi Prodan sunt cu lectiile invatate, iar la materia tehnologia gratarului pot trece Bacul si cu ochii inchisi. Daca vorbim de vinovati, uitati-va la Marian Iancu, om din vina caruia copiii din Timis au plecat flamanzi la examen"

Adrian Porumboiu: "Pe hotarele Vasluiului se cultiva anual circa 3450 de tone de paioase si leguminoase. In acelasi timp, la Galati, Marius Stan isi baga echipa in piscina de parca ar fi castigat pe teren un titlu de campioana. Puneti voi in balanta si aflati vinovatul acestor rezultate extrem de nedemne de o tara precum Romania"

Youssuf Kone: "Io plecat de la Rumania de la cauza ca domnu Muresan facut prostii la mine. Tocmai sunat una prietena Ioana Popescu si anuntat la mine ca romancele fail la exam. Faceti bine de intrebati la domnu Muresan de ce Cluju este una judet codas la tara vostra. El nu dat bani unde trebe, cand trebe."

PS. Este acesta un pamflet?

Concluzia este simpla si vine sub forma unei intrebari:
I: Care este genul cuvantului "picat" ?
R: Neutru: un picat, doua picate!

sursa bancului: Prof. Academician Doctor Daniel Funeriu

sursa foto