Dacă Bicfalvi a impresionat, atunci Onicaș a fost Dumnezeu pe pământ!

În primul rând vreau să precizez clar faptul că nu am nimic cu Eric Bicfalvi, ba dimpotrivă, am sperat încă de la venirea lui la Steaua că va face pasul cel mare de la un club mic, cu obiective inexistente la nivelul performanței, la un club mai mare, cu obiective interne și internaționale.
Din nefericire pentru fostul component al Jiului Petroșani, destinul său de fotbalist la Steaua se leagă aproape în totalitate de acel gol superb din meciul cu Poli Iași. Dacă vreți, Bicfalvi este un fel de Mihăiță Pleșan. Păi a mai făcut ăla ceva în fotbal în afară de golul superb din amicalul cu Germania ? Că a mai evoluat la niște echipe precum Dinamo, Poli Timișoara și Steaua, contează mai puțin, tot un zero a rămas la nivelul marii performanțe.
Revenind la Bicfalvi, am citit azi în prosport.ro că: Evoluţiile celui poreclit mai nou "BIGfalvi" din meciurile de pregătire l-au transformat din etenă rezervă în favorit la titularizare în centrul linei mediene, iar Eric spera ca asta să-l convingă şi pe Gigi Becali să-i ofere prelungirea contractului.
Poftim? Ce evoluții mă ? În primul rând, haideți să spunem clar că Steaua nu a arătat nimic în aceste meciuri de pregătire. E adevărat că au fost câteva sclipiri în jocul de pase, însă acest aspect nu a predominat într-o asemenea măsură încât să afirmi că jocul merge strună. În plus, într-un lot modest precum al Stelei de azi, în care aceiași jucători Nicoliță, Brandan și Tănase (ăsta doar teoretic) duc greul, nu e imposibil să te afirmi. Cu toate acestea, NU cred că Bicfalvi a IMPRESIONAT, așa cum se entuziasmează toți ”analiști”. Motivul pentru care el este văzut acum cu alți ochi față de sezonul trecut este acela că nu prea are contracandidați în linia mediană, și astfel este folosit mult mai des.
Îmi amintesc de startul sezonului 2009-2010, atunci când la Steaua evolua un jucător pe nume Mihai Onicaș. Mulți exagerau și atunci, văzându-l ca pe un nou Rădoi, lucru care i-a fost fatal tânărului, ajuns ulterior un anonim la Mureș, Urziceni și Viitorul Constanța. În ciuda acestei dispariții premature, Onicaș a avut evoluții bune, prin care ajunsese chiar titular. Dorel Mutică afirma în toamna lui 2009 pentru gsp.ro că: Onicaş mi-a plăcut, eu aş fi început tot cu el şi partida de la Budapesta, în locul lui Bicfalvi. Este exact ceea ce are nevoie Steaua, spunea fostul fundaș stelist după Ujpest-Steaua 1-2.
Așadar, haideți să ne calmăm și să așteptăm începerea meciurilor care conteaza din campionat sau Europa League și nu 2-3 partide cu echipe de surferi din Brazilia.

foto